“Playoffs” amenaçats (79-72)

0
    28
    Els triples de McFadden, que tornava a Tenerife, han revifat l'equip en el darrer quart. / ACB Photo: A. Pérez

No hi ha manera. El Divina Joventut segueix sense poder capgirar la tendència negativa de les darreres jornades i ha encaixat una nova derrota, la cinquena en sis partits, a la pista de l’Iberostar Tenerife (79-72). Un resultat que acosta els canaris a només una victòria dels verd-i-negres, que es mantenen en la vuitena posició però han perdut bona part del coixí de seguretat que tenien fa unes setmanes. Ara venen tres partits seguits a l’Olímpic, contra el Barça Lassa, l’UCAM Múrcia i el BAXI Manresa, que seran claus per marcar el destí dels badalonins.

Respecte els darrers partits la Penya ha ofert símptomes de millora, sobretot en el primer quart i el darrer, on ha aixecat 11 punts de desavantatge (59-48) deixant els canaris sense anotar durant set minuts, però un cop més les pèrdues de pilota (22) i les concessions en el rebot (l’Iberostar n’ha agafat 19 d’ofensius) han acabant sent un llast insalvable. A més, en els moments decisius la mala dinámica ha pesat i l’equip ha comès alguns errors fatídics. Especialment sagnants han estat els tres darrers minuts, quan després d’haver fet el més difícil i haver-se posar-se per davant (63-64) els de Carles Duran no han rematat la feina. Tot el contrari. Han encaixat un parcial d’11-1, amb dos triples de Brussino i un altre de Rodrigo San Miguel, que ja ha dinamitat definitivament el partit.

San Miguel (22 punts), com ja va passar a la pista del Delteco GBC amb Dani Pérez, ha estat un autèntic malson i ha guanyat gairebé sempre la partida a un Laprovittola de nou molt erràtic (10 punts, 9 assistències i 16 de valoració però 8 pèrdues). Javi Beirán (24 de valoració) també ha estat clau per al conjunt de Txus Vidorreta, mentre que a la Penya el més valorat ha estat Marcos Delía (17), decisiu en la reacció de l’últim quart junt amb McFadden (12 punts), que s’enfrontava al seu exequip.