TMB enceta avui les obres que deixaran tallada fins el 26 d’agost la L2 a Badalona

  0
  obrasL2.JPG

  06/08/2012 – Des d'avui, les estacions compreses entre Badalona-Pompeu Fabra i Artigues-Sant Adrià quedaran fora de servei; TMB indica que el tram badaloní de la L2 necessita més manteniment degut al desgast natural de l'estructura per la proximitat del Besòs.

  El tram de metro de la línia 2 entre les estacions de Badalona-Pompeu Fabra i Artigues-Sant Adrià quedarà totalment fora de servei entre avui i el 26 d’agost ja que s’hi portaran a terme unes obres de millora que són incompatibles amb el funcionament normal del tram. Un autobús llançadora substituirà el servei de metro mentre estigui sense funcionar. Aquest autobús funcionarà amb una freqüència de pas de temps i de recorregut similar a la que ofereix el metro. A Gorg s’hi podrà arribar igualment a través de la línia 10 de metro, que té la seva pròpia estació.

   

  Els treballs de millora que portarà a terme Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), d’1,1 milions d’euros de pressupost, implicaran un canvi d’agulla i la substitució d’un tram de via. Actualment, hi ha una agulla -el mecanisme que permet als combois canviar de via- a l’alçada de l’estació de Pep Ventura i que està en funcionament des de que es va inaugurar aquest tram de metro, el 1985. Aquest canvi d’agulla quedarà anul·lat i se’n posarà un de nou d’última generació a l’estació de Gorg.

   

  També es renovarà completament un tram de 285 metros de via entre les estacions de Gorg i Pep Ventura. A més dels rails, es canviarà totalment la base de formigó del tram, amb la qual cosa es millorarà en comoditat.

   

  Durant els primers tres dies de l’aturada del servei de metro, del 6 al 9 d’agost, informadors de TMB atendran els usuaris a les estacions sense servei, especialment a l’estació d’Artigues-Sant Adrià. També n’hi haurà a les parades de l’autobús llançadora.

   

  El tram de la línia 2 de metro entre La Pau i Pep Ventura, que fins al 2002 formava part de la línia 4, té unes necessitats especials de manteniment a causa de les característiques dels terrenys que travessa el túnel. El nivell freàtic de la zona, que inicialment ja va complicar la construcció del metro, amb els anys ha anat augmentat a tota la llera del riu Besòs i ha comportat també un augment de les filtracions.

   

  L’agressivitat d’aquestes filtracions provoca que el procés natural de desgast de la superestructura de via s’acceleri notablement. Per aquest motiu s’hi fa una vigilància especial de l’estat de la infraestructura i es planifiquen inversions de manera continuada, per garantir en tot moment les condicions per a la circulació segura dels trens.