Tomic (i Davies) lidera el retorn contra el Murcia (83-77)

0
    55
    David Grau / CJB

La Penya segueix apropant-se a la Copa del Rei. Després de 21 dies sense competició, el conjunt de Carles Duran va haver de treballar de valent per emportar-se el triomf contra l’UCAM. Tot i liderar el marcador durant pràcticament els 40 minuts, els verd-i-negres es van topar amb un rival molt incòmode. L’estel·lar actuació de Tomic (25 punts) i una acció infantil de Jordan Davies van ser decisives.

El Joventut va iniciar el partit a l’Olímpic amb una enorme actitud i poder sota cistella durant el quart inicial (24-14). Ante Tomic va liderar els atacs verd-i-negres amb 9 punts. Tot i la difèrencia de dos dígits, l’UCAM va reaccionar i va escurçar la diferència a quatre punts, amb un parcial visitant de 3-9 (27-23).

L’equip de Sito Alonso va enfortir la seva defensa i les sensacions al bàndol de Carles Duran van empitjorar (34-28). L’UCAM va agafar les regnes del partit però el coixí assolit al quart inicial va mantenir el Joventut al capdavant al marcador.

Amb Tomic i Ribas novament a pista, els badalonins van recuperar l’avantatge del període anterior (41-30). El Joventut semblava esbufegar abans del descans. Bassas es va sumar al ‘show time’ verd-i-negra amb un triple que va aixecar el pavelló (44-33).

L’UCAM, però, va seguir sent l’ombra del Joventut. El partit va arribar molt obert a l’equador del matx (47-43). Ante Tomic liderava els verd-i-negres amb 11 punts i Taylor era el màxim anotador del partit amb 14.

La represa va ser un autèntic gerro d’aigua freda. Tres triples pràcticament seguits dels murcians van capgirar el marcador a l’Olímpic i la Penya va anar a remolc per primera vegada (53-54).

El Joventut necessitava una reacció i amb Tomic al capdavant i l’Olímpic actiu quan més ho necessitava l’equip, els verd-i-negres van aconseguir tancar el quart amb cinc punts de diferència a favor (65-60).

Al període final, la Penya va aconseguir liderar el quart decisiu. Els de Carles Duran van esbufegar amb un parcial 5-0 liderat per un triple clau de Guillem Vives i dos tirs lliures de Willis (72-67).

La reacció de l’UCAM la van desaprofitar els murcians amb una absurda agressió de Davies sobre Ribas (76-77) que va aprofitar el Joventut des de la línia de tir lliure (80-77). El triple de Willis als darrers segons va aixecar de la cadira els 4.000 aficionats – xifra rècord aquesta temporada -.

Setè triomf del Joventut a la Lliga Endesa amb un excel·lent Ante Tomic amb 25 punts, 5 punts i 3 assistències. Bon debut de Bassas aquest curs amb 9 punts i 3 rebots i aportació decisiva de Vives i Parra.