Tot a punt per la celebració de la primera Marxa LGTBIQ a Badalona

  0

  La lectura del manifest serà demà, dissabte, a la tarda

  El passat 28 de juny va celebrar-se,a tot el món, el dia de l’Orgull LGTBIQ. Moltes ciutats del món estan commemorant aquests dies aquesta data, que recorda els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York, als Estats Units, el 1969 i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual. Ciutats com Barcelona van commemorar-ho el passat cap de setmana i ara, i per primera vegada, serà el torn de Badalona. Gràcies al col·lectiu Tornem-hi!, creat ara fa un any, la ciutat ha organitzat una sèrie d’actes per tal de reinvidicar la plena igualtat jurídica i social de les persones LGTBIQ.

  La passada setmana, els actes van començar amb un parell de projeccions de cinema, amb els films Carmen y Lola y Con amor, Simon, als jardis de l’antic Escorxador, del barri de la Salut.

  Lectura del manifest i primera Marxa LGTBIQ
  Els actes centrals de la celebració del Dia de l’Orgull tindran lloc a Badalona aquest dissabte, 6 de juliol. Els actes començaran a les 18h, a la plaça de la Vila, amb la lectura del manifest del Dia Internacional LGTBIQ a càrrec de membre del col·lectiu Tornem-hi i la participació de diverses entitats de la ciutat. Un cop escoltat el manifest arrencarà la Marxa LGTBIQ,que per primera vegada a la història recorrerà els carrers de Badalona.

  La Marxa començarà des de la mateixa plaça de la Vila i enfilarà el carrer del Mar, anirà fins a la Rambla, un tram del Passeig Marítim i acabarà davant l’escola del Mar. Acompanyant la marxa, hi actuarà el grup de batucada “Badalona Batec”, de les FAMPAS de Badalona. Un
  cop s’acabi la Marxa, cap a les 19:45h, començarà la part més lúdica amb una festa que tindrà lloc davant l’Escola del Mar, a la Rambla. L’acte començarà amb la presentació del llibre “Pelos y hogares, poemario trans”, a càrrec del seu autor Bruno Címiano i l’acompanyament a la guitarra espanyola amb Cris Blanco. Després serà el torn per la música amb els artistes convidats Bizarre invierno, cantautor i PD Cooba i punxadiscos fins a la mitjanit.

  La idea, segons han explicat des del col·lectiu Tornem-hi!, es convertir la festa en un acte
  molt familiar i per tots els públics.

  Un any de col·lectiu LGTBIQ a Badalona
  Fa just un any, coincidint amb el Dia de l’Orgull, va nèixer a Badalona aquesta nova entitat. L’associació va ser impulsada per un grup de persones vinculades a l’activisme del col·lectiu que volien omplir un buit a la ciutat. Durant aquest primer any ha fet una campanya de difusió, per donar-se a conèixer, però també han organitzat les primeres activitats, com tallers, per a tota la família o diverses exposicions arreu de la ciutat. Demà dissabte, 6 de juliol, serà el primer Dia de l’Orgull LGTBIQ amb activitats pròpies, com la lectura del manifest i la primera Marxa.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí