Tot surt perfecte (2-0)

0
    28

30/11/2014 – El Badalona s'ha retrobat amb el triomf davant de l'Espanyol (2-0). Partit rodó dels de Manolo González, que han desactivat completament l'equip més golejador del grup. El resultat fins i tot ha estat curt per les ocasions generades pels escapulats.

30/11/2014 – S’esperava una reacció del Badalona després de set jornades sense conèixer la victòria i els de Manolo González no només no han decebut, sinó que han ofert, amb tota probabilitat, el seu millor partit del curs. L’Espanyol, l’equip més golejador del grup tercer (25 dianes), ha quedat absolutament desactivat davant de la intensitat dels escapulats, que avui eren a tot arreu. Del minut 1 al 90.  En atac, generant un munt d’ocasions (el 2-0 és pot considerar curt), i en defensa, desactivant una davantera temible i farcida de talent.

“Avui he estat pràcticament un espectador”.  La frase, del porter Marcos, resumeix perfectament el que ha succeït damunt del terreny de joc, amb els de Manolo González funcionant com un rellotge, concentrats al 100%. Un partit on es pràcticament impossible destacar algú per damunt de la resta, perquè tots els jugadors que han actuat ho han fet a un nivell altíssim. La victòria i sobretot la forma com ha arribat ha de suposar una injecció de confiança per al grup. Els dubtes han de quedar enrere, perquè a més la situació de l'equip la classificació és immillorable, cinquè amb 24 punts.

Els de Manolo González podrien haver deixat enllestit el matx en els primers 45 minuts, quan han tingut quatre ocasions claríssimes per marcar. La primera ha arribat tot just abans de l’1-0, al minut 23. En la primera incursió d’Abraham per la banda esquerra, el canari ha arribat fins a la línia de fons per centrar al primer pal, on Manu Balda ha fet lluir els reflexos del porter Koke. Ha estat tota una premonició, perquè el gol ha arribat també pel mateix cantó esquerre, i amb Abraham protagonista de nou en l'inici de la jugada. Aquest cop la seva centrada no ha trobat destinatari, però la pilota ha quedat morta al vèrtex de l’àrea i Fran Grima, venint des del darrera, ha creuat la pilota al fons de la xarxa amb un xut ras amb l’exterior del peu.

El gol ha esperonat encara més els escapulats, que han tingut el 2-0 als peus de Manu Balda. Una gran passada a l'espai de Toni Lao l'ha deixat sol davant de Koke, però ha volgut creuar suament la pilota davant la sortida del porter blanc-i-blau i li ha marxat fora per ben poc. Abans del descans encara arribaria una darrera oportunitat també claríssima. Bona combinació entre Prior i Cristian Carracedo per la dreta i gran centrada del jove del planter, que Abraham, sol al segon pal, no ha pogut rematar pels pèls. Ha arribat una dècima de segon tard.

L’1-0 del descans era curt pels mèrits del Badalona i feia témer que tocaria patir en la segona part. I en part ha estat així, sobretot arran de l’entrada al camp de Mamadou, que despenjant pilotes i amb el seu físic poderós ha generat certs problemes a la defensa badalonina. L’Espanyol ha fet un pas endavant i s’ha passat a jugar en terreny escapulat, però sense que això s’acabés traduint en ocasions de gol a la porteria de Marcos per la concentració absoluta dels de Manolo González. Calia, de tota manera, fer el segon gol per no complicar-se la vida. I per fi ha arribat al minut 74 en una gran acció personal de Carracedo, que després de superar diversos rivals s'ha tret de la màniga un xut enverinat. Koke l’ha pogut desviar, però Manu Balda, atent, ha recollit el refús per fer el 2-0 de cap a porta buida. Un gol que ha donat ja tota la la tranquil·litat del món als de Manolo Gozález per transitar sense ensurts fins al xiulet final i que podria no haver estat l'últim, si el pal no hagués refusat un xut sec de Manu Balda des de fora de l'àrea. Hauria estat, sens dubte, la cirereta del pastís.

FITXA TÈCNICA:

CF Badalona (2): Marcos, Álvaro Vega, Óscar Sierra, Amantini, Fran Grima, Pior, Carracedo (Esteve, 78’), Toni Lao, Manu Balda (Matamala, 85’), Raúl Torres (Lulu, 72’) i Abraham.

Espanyol B (0): Koke, Rober, Rayllo, Rubén Duarte (Marc Navarro, 80’), Héctor, Pol Llonch, Marc Fernández, Jordan, Jairo, Pirulo i Julian Luque (Mamadou,  65’).

Gols: 1-0 Fran Grima (24’) i 2-0 Manu Balda (74’).

Àrbitre: Víctor Pérez Peraza.  Targetes grogues a Raúl Torres, Óscar Sierra i Amantini, del Badalona, i als visitants Julian Luque, Rober i Marc Navarro.