Tràmits a realitzar si vols acollir nens refugiats d’Ucraïna a casa

  0
  53

  El primer pas és posar-se en contacte amb la DGAIA

  La Creu Roja alerta de la nombrosa arribada de refugiats ucraïnesos als punts de control que l’ONG organitza a Figueres, el Prat, Sants i Barcelona. Els refugiats, la majoria dones i nens, estan arribant per milers. En aquest sentit, la consellera de Drets Socials de Catalunya, Violant Cervera, ha explicat els procediments a realitzar per a totes aquelles entitats i famílies que vulguin anar a buscar o acollir menors refugiats de la guerra a Ucraïna.

  En primer lloc, han de posar-se en contacte amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) mitjançant el telèfon d’Infància Respon. Es pot trucar al 116 o al 111, o contactar mitjançant un correu a [email protected]. Tot seguit es realitzarà una primera valoració i un estudi provisional de la família d’emergència (contacte amb la família, visita al domicili i entrevista i emissió de l’informe). Es recalca també que les entitats o famílies d’acollida d’aquests menors refugiats no han d’actuar “de manera unilateral” per evitar situacions irregulars, perquè “si les coses no es fan bé es podria tractar de trànsit de menors”.

  Situació provisional

  Des de la Generalitat s’explica que els menors ucraïnesos refugiats a Catalunya estaran sota la tutela de la Generalitat i les famílies que els acullin en tindran la “custòdia provisional”, fins que els equips de la DGAIA facin les valoracions pertinents de casa i entorns per poder donar-los “un estatus d’acollida “més permanent”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí