Treballadores de la neteja municipal es tanquen a l’Ajuntament

  0
  treballadores.jpg

  06/11/2012 – Protesten per la delicada situació laboral de dues companyes que podrien ser acomiadades per FCC per un motiu que consideren totalment insuficient.

  Una desena de treballadores de la neteja municipal s’han tancat fa més d’una hora a la quarta planta de l’Ajuntament de Badalona en senyal de protesta per la delicada situació de dues companyes de les quals l’Ajuntament va demanar el trasllat d’unes dependències municipals en les que portaven treballant més de 10 anys.

   

  Segons explica el Comitè d’Empresa, mentre realitzaven les seves tasques la setmana passada, una d’elles va agafar un full que hi havia sobre una de les taules que estaven netejant i el cap del gabinet jurídic del govern, en veure-ho, se la va prendre. “Ell va començar a explicar a les treballadores, que no li havien donat gaire importància al contingut del document, una sèrie de qüestions sobre el nom d’empreses que apareixien al full”, relata la presidenta del comitè. I tot va quedar aquí.

   

  Dos dies després, no obstant, les dues treballadores van rebre per part de FCC l’ordre de no tornar al seu lloc de treball perquè el cap del gabinet havia informat a Via Pública de què havien estat regirant i llegint documents del despatx i no les volia tornar a veure per allà. Fomento les ha volgut reubicar en un altre espai però elles es neguen, ja que manifesten que els fets no són ni de lluny tan greus com s’ha explicat a Via Pública i el motiu real no és suficient com per traslladar-les. “Si l’empresa les canvia, s’emportaran la fama de registrar les instal·lacions en les quals treballen, i això és totalment incert perquè porten molts anys duent a terme una immillorable labor”, afirma el comitè.

   

  Tot i haver parlat amb diversos membres de govern, les treballadores no han rebut cap solució i no se les deixa tornar al seu habitual lloc de treball. Per part de FCC, a més, les dues dones han rebut amenaces d’acomiadament i temen que es materialitzin. En conseqüència, un grup de companyes les han fet costat i s’han tancat a la Casa de la Vila fins que demà algú els digui quelcom definitiu.

   

  A més de les treballadores, els regidors Carles Sagués (ICV-EUiA), Jordi Serra, Francesc Serrano (PSC) i Mercè Rius (CiU) es troben amb elles a les instal·lacions municipals.