Treballadors de Can Ruti recolzen la infermera de Madrid infectada per l’Ebola

  0
  52
  teresa can ruti.JPG

  18/10/2014 – A les 12h, un grup de treballadors va dur a terme una aturada de 5 minuts a la porta principal de l’Hospital de Can Ruti en solidaritat amb Teresa Romero.

  La Plataforma Can Ruti Diu Prou va impulsar ahir divendres al migdia una mobilització en recolzament a l’infermera madrilenya infectada per l’Ebola. A les 12h, un grup de treballadors va dur a terme una aturada de 5 minuts a la porta principal de l’Hospital de Can Ruti en solidaritat amb Teresa Romero.

   

  Queixes per l’organització dels cursos formatius

   

  Durant els darrers dies, com a tota la xarxa sanitària, el Germans Trias i Pujol ha posat en marxa el protocol per fer front a un possible cas de contagi d’Ebola. El centre ha obtingut el material i la indumentària perquè els professionals es puguin equipar de forma adequada i ha engegat les sessions formatives per al personal. Segons la plataforma de treballadors, l’organització de les mateixes ha estat un “caos”, ja que no ha existit “una llista per facilitar un ordre prioritari de qui havia de fer” els cursos, desordre que ha derivat, diuen, en unes primeres sessions “col·lapsades”. En aquest sentit, els treballadors consideren que “és el deure del a Direcció posar ordre i organització a aquesta situació viscuda com d’emergència total”. “Han d’estar a l’alçada”.

   

  Can Ruti assegura que hi ha un calendri previst des d’agost

   

  Des del centre, contràriament, asseguren que a l’agost es va crear un grup de treball específic per tal d’elaborar un procediment intern d’actuació basat en el protocol de l’Agència de Salut Pública, i que en cap cas s’està improvisant. En aquest sentit expliquen que, des de llavors, s’han estan duent a terme sessions informatives segons un calendari establert que ha donat més prioritat a aquells professionals que tindrien un major nivell d’exposició si es donés un possible cas de contagi. Darrerament, indiquen aquestes mateixes fonts, les sessions han pres un caire més pràctic, sobretot enfocades a com posar-se l’equip de protecció personal. En qualsevol cas, el protocol marcaria l’actuació des que l’hipotètic pacient ingressés a l’hospital fins que fos traslladat al Clínic de Barcelona, únic centre de referència de Catalunya.