Treballar 4 dies per setmana millora la salut i manté la productivitat

  0
  81

  Ho han provat 61 empreses amb uns 2.900 empleats durant sis mesos al Regne Unit i confirmen els beneficis

  El 71% dels empleats declaren tenir menys esgotament i el 39% afirmen estar menys estressats que a l’inici de la prova, segons els resultats que s’acaben de fer públics.

  Per fer l’estudi, 61 organitzacions del Regne Unit es van comprometre a reduir el 20% les hores de treball de tot el personal, sense abaixar-los els salaris, durant un període de sis mesos a partir del juny del 2022. La gran majoria també van mantenir els objectius de productivitat que tenien fixats.

  En comparació al mateix període de l’any anterior, durant aquests mesos s’han reduït un 65% les baixes per malaltia i un 57% el nombre d’empleats que han deixat la feina. Els ingressos de les empreses gairebé no han variat, i fins i tot han augmentat una mica, un 1,4% de mitjana.

  En un informe sobre els resultats presentat als legisladors britànics, al voltant del 92% de les empreses que han participat en el programa pilot del Regne Unit (56 de 61) afirmen que tenen intenció de continuar amb la setmana laboral de quatre dies, i 18 més confirmen que el canvi serà permanent.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí