Tres badalonins creen una aplicació per encobrir les infidelitats

  0
  iphone.png

  13/12/2012 – Es tracta d'un sistema que encripta missatges de tal forma que només es pot llegir si disposes de la contrasenya acordada entre les persones implicades; porta dos setmanes al mercat i està sent un èxit.

  Vivim en un món cada cop més connectat i, per sort o desgràcia, sembla que això no afavoreix massa a la fidelitat: pàgines web per trobar parella i/o amant, programes i aplicacions que faciliten la conversació a qualsevol part… Veient la situació, tres badalonins, Sergi Solé, Xavi Vinaixa i Carles Salas, van decidir fa unes setmanes que això s’havia d’aprofitar i van llançar al mercat una aplicació que protegeix els missatges amb una contrasenya amb l’objectiu que no tothom els pugui llegir. El sistema PrivateMSG encripta allò que vols dir a una altra persona a través de WhatsApp, SMS o qualsevol altre canal, i envia un enllaç al qual el destinatari o destinaria pot accedir i veure el contingut només si coneix la contrasenya adequada.

   

  En menys d’un mes, l’aplicació, traduïda a 8 idiomes i disponible a l’AppStore, Google Play i privatemsg.net, ha tingut més de 7.500 descàrregues des de més de 20 països, sobretot de parla hispana, EEUU i Itàlia. Sergi Solé, un dels impulsors, explica que la idea va sorgir després de veure la quantitat de parelles infidels que porten una doble vida a llocs d’Internet com Badoo o Meetic. El sistema, no obstant, també té altres usos, com ara protegir dades confidencials com el número secret de la targeta de crèdit quan l’has d’enviar per missatge, relata Solé.

   

  Els tres badalonins tenen pensat prendre-s’ho amb calma i anar fent poc a poc el que vagi sorgint, ja que tenen d’altres projectes engegats. Dos d’ells, per exemple, van ser els creadors d’una aplicació que serveix per fer trampes al mediàtic joc Apalabrados, i que és utilitzada diàriament per 130.000 persones.