Trobats enormes nius de vespa asiàtica a Badalona: què fer si et passa

  0

  S’han detectat nius de vespa asiàtica al Camí de Sant Jeroni de la Murtra. La vespa asiàtica, coneguda també com a vespa velutina, és una espècia forana procedent del sud-est asiàtic. A Europa han trobat un clima ideal per al seu desenvolupament, abundància d’aliment i, el més important, no hi tenen cap enemic natural. Això l’ha convertit en una espècie invasora que es reprodueix i es dispersa per tot el continent ràpidament.

  El principal perill de la vespa asiàtica és per als altres insectes del nostre ecosistema, especialment les abelles de la mel, de les quals s’alimenta. La proliferació de la vespa asiàtica té un efecte indirecte sobre la pol·linització de les plantes conreades i de la flora silvestre que també acaba afectant la producció de mel, de cera i d’altres productes apícoles.

  Què fer en cas de detectar un exemplar de vespa asiàtica?

  En cas de detectar un exemplar o un niu de vespa asiàtica, s’ha de procurar mantenir una distància mínima de cinc metres i no intentar capturar la vespa amb el risc de picada que suposa, ja que aquest tipus de vespes només ataquen quan se senten amenaçades.

  També cal posar-se en contacte amb la Policia Local per notificar la presència d’individus o nius d’abelles asiàtiques.

  Com detectar un niu de vespa asiàtica?

  Els nius estan formats per un material que recorda al paper maixé, elaborat a partir de fibra de fusta i la mateixa saliva de les vespes. Acostumen a trobar-se penjats a gran alçada en arbres, tot i que també és possible trobar-los en altres punts com a terra o en edificis. Són esfèrics o en forma de pera, i poden assolir dimensions de fins a 60 centímetres d’alçada.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí