Tens fins el 30 de setembre per demanar el bo cultural jove: t’expliquem com fer-ho

  0
  113

  Els catalans fem servir un 8 % menys el Bo cultural que la mitjana espanyola

  El Bo Cultural Jove es va posar en marxa en 2022 amb un triple objectiu: oferir als qui compleixen 18 anys, nascuts al 2005, un impuls econòmic per a descobrir la cultura; generar hàbits de consum de productes culturals entre la joventut, i revitalitzar el sector cultural a Espanya, molt castigat durant la pandèmia.

  Els joves disposen d’un any per a utilitzar els 400 euros en productes o serveis culturals. Fins a abril de 2023 s’han realitzat més de 911.000 operacions, per un import pròxim als 33 milions d’euros, distribuïdes entre arts en viu (58,5% de la despesa), béns culturals en suport físic (30,1% del total) i productes en suport digital (11,4%).

   

  Convocatòria Bono Cultural Jove 2023

  La iniciativa s’ha consolidat en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2023 amb una partida consignada de 210 milions d’euros. El Consell de Ministres ja ha aprovat la regulació de la segona convocatòria, de la qual es podran beneficiar els nascuts en 2005, entorn de 500.000 joves. El termini de sol·licitud es va obrir el dimarts 13 de juny de 2023 i s’acaba el pròxim 30 de setembre.

  WEB PER SOLICITAR EL BONO CULTURAL JOVE 2023: https://bonoculturajoven.gob.es/ 

   

  Com puc sol·licitar el Bo Cultural Jove?

  Sol·licitud personal

  Si has complert 18 anys: A través de la web del Bo Cultural Jove, identificant-te mitjançant Cl@ve amb registre bàsic o avançat o Certificat Digital (el de Persona Física de la FNMT-RCM). És recomanable utilitzar Cl@ve amb registre bàsic, que pots sol·licitar i obtenir per videollamada.

  Si no has complert els 18 anys en el moment de sol·licitar el bo, només el podran sol·licitar amb Cl@ave de registre avançat, i hauràs de fer-ho de manera presencial en una oficina.

  Representat per un adult

  Si vas néixer en 2005, tant si ja has complert els 18 anys com si els compliràs, pots demanar a un major d’edat que sol·liciti el bo cultural en el teu nom com a representant. L’adult haurà de disposar de Cl@ave amb registre bàsic o avançat o Certificat Digital.

   

   

  Com funciona el Bo Cultural Jove?

  Una vegada concedida l’ajuda, l’import total s’abona en un únic pagament, en format de targeta prepagament virtual nominal que està vigent durant els dotze mesos següents a la concessió. Excepcionalment, es podran emetre targetes físiques si el beneficiari no disposa d’un dispositiu mòbil compatible. La targeta és personal i intransferible.

  El Bo Cultural Jove és compatible amb qualsevol altra subvenció, ingrés o recurs procedent d’administracions públiques.

   

  En què puc gastar el Bo Cultural Jove?

  El Bo es divideix en tres apartats per a fomentar l’accés a diferents expressions culturals:

  200 euros per a arts en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals. Per exemple, entrades i abonaments per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals.

  100 euros per a productes culturals en suport físic. Per exemple, llibres, revistes, premsa, o altres publicacions periòdiques; videojocs, partitures, discos, CD, DVD o Blu-ray.

  100 euros per a consum digital o en línia. Per exemple, subscripcions i lloguers a plataformes musicals, de lectura o audiolectura, o audiovisuals, compra d’audiollibres, compra de llibres digitals (e-books), subscripció per a descàrrega d’arxius multimèdia (podcasts), subscripcions a videojocs en línia, subscripcions digitals a premsa, revistes o altres publicacions periòdiques.

   

  On puc usar el Bo Cultural Jove?

  El bo funciona en els comerços, empreses i entitats adherides, que estan situades en tot el territori nacional. Poden localitzar-se a través de l’aplicació i la web del Bo Cultural Jove. A 18 de maig, es comptabilitzaven 2.934 empreses adherides, la qual cosa es tradueix en més de 3.000 punts de venda, físics i en línia, disponibles; el termini d’adhesió continua obert.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí