Un 10% dels controls d’alcoholèmia fets a Badalona aquest 2017 han donat positiu

  0
  control_alcoholèmia.jpg

  30/03/2017 – Des de l'1 de gener s'han practicat prop de 700 proves, unes 600 amb caràcter preventiu o per símptomes detectats.

  La Guàrdia Urbana va poder recuperar diferents alcoholímetres a finals de 2016 després de les reivindicacions dels sindicats policials i a principis de 2017 els controls van tornar a ser una realitat quotidiana. Des d’inicis d’any, i fins al passat 19 de març, els agents han practicat 650 proves, de les quals 587 van donar resultat negatiu i 63, un 9,69%, van donar una incidència positiva.

   

  De les proves d’alcoholèmia realitzades, 598 van ser efectuades amb caràcter preventiu o per símptomes detectats; 20 van ser a partir d’alguna infracció i 32 amb posterioritat a algun accident.

   

  Campanya de control i vigilància

   

  La Guàrdia Urbana de Badalona porta a terme aquesta setmana una campanya de control i vigilància centrada en les obligacions dels conductors de respectar els semàfors i no patir distraccions al volant. L’actuació es portarà a terme fins al 2 d’abril i és simultània als habituals controls preventius d’alcoholèmia.

   

  La campanya per evitar les distraccions al volant, especialment amb l’ús dels dispositius mòbils, és una acció coordinada d’àmbit territorial català i que els agents de Badalona efectuen amb controls estàtics i amb controls dinàmics, aquests últims executats pels efectius motoritzats. Pel que fa als controls estàtics es faran a diversos punts de la ciutat en diferents torns, i en horaris de matí i de tarda.