Un 88% dels alumnes superen el curs d’accés a la universitat retribuït per l’Ajuntament

  0
  Curs universitat majors 25 anys aturats INICI.JPG

  05/06/2014 – 20 dels 24 alumnes que han fet les proves per a majors de 25 anys han superat el procés i quatre han resultat no aptes; els 9 alumnes que es van presentar a les proves per a majors de 45 anys han aprovat.

  Aquesta setmana han estat presentats els resultats obtinguts pels alumnes que han participat en el curs d’accés a la universitat per a majors de 25 anys en situació d’atur realitzat al Centre Cultural El Carme, un 88 per cent dels quals ha superat el procés. En total, 29 alumnes han aprovat i només 4 han resultat no aptes, tot i que dos d’ells estan pendents de la revisió de l’examen.

   

  Recordem que aquesta ha estat una iniciativa de l’Ajuntament de Badalona que ha comptat amb la col•laboració de la Universitat de Barcelona i mitjançant la qual veïns sense formació universitària i en situació d’atur han pogut accedir gratuïtament a un curs intensiu de 3 mesos. La iniciativa és una nova línia de treball complementària dels altres plans d’ocupació tradicionals que l’Ajuntament continua desenvolupant.

   

  El dissabte 26 d’abril es va realitzar la “Fase general” de les proves d’accés a la universitat, on els alumnes s’examinaven de les assignatures comunes, i el dissabte 3 de maig es va realitzar la “Fase específica”, en la qual els alumnes s’examinaven de les assignatures especifiques que havien escollit.

   

  20 dels 24 alumnes que han fet les proves per a majors de 25 anys han superat el procés i quatre han resultat no aptes. Per la seva banda, els 9 alumnes que es van presentar a les proves per a majors de 45 anys han aprovat.

   

  Donats aquests resultats, l’alcalde Garcia Albiol ha explicat que l’Ajuntament té la voluntat de tornar a repetir l’experiència. Des de la UB han destacat que “les notes que han aconseguit els alumnes en cada una de les matèries supera amb escreix la mitjana de tota Catalunya, i que no només han entrat a la universitat, sinó que ho faran amb un nivell de coneixements que no és gens menyspreable”.

   

  L’Ajuntament de Badalona ha aportat els fons necessaris perquè els alumnes hagin pogut matricular-se de manera gratuïta i per pagar-los un ajut econòmic de 500 euros mensuals per l’assistència obligatòria al curs, així com 1.000 euros per superar la prova d’accés a la universitat.

   

  Un cop realitzades les proves, des de la Universitat de Barcelona s’han donat les eines, els contactes i la informació corresponent per a la matriculació d’aquests alumnes a Graus Universitaris. A més, s’ha fet una sessió per orientar als alumnes més grans de 45 per realitzar l’entrevista personal que han de superar per accedir al grau que vulguin fer.