Un alley oop dramàtic (75-73)

0
    31

22/12/2014 – El CB Prat rep un càstig excessiu a la pista del Palma Air Europa, encaixant una derrota quasi al límit del temps reglamentari.

La sort li està girant l’esquena a la plantilla del Prat des de fa massa jornades. L’equip d’Agustí Julbe, penúltim classificat de la LEB Or, només ha pogut guanyar un dels últims sis partits, la majoria dels quals s’han decidit en els darrers minuts.

El vinculat de la Penya acumula dues setmanes consecutives perdent ‘sobre la botzina’. Contra l’Ourense (55-56), el triomf només es va escapar per un punt, mentre que ahir a Palma, un alley oop completat per Shawn Glover va deixar als potablaves sense opcions de lluitar per la victòria.

Alberto Abalde va arribar a última hora a Son Moix, després de jugar 8 minuts amb el primer equip de la Penya contra el Bilbao Basket (85-79). L’aler va demostrar el seu alt grau d’implicació, duplicant el seu esforç i sent el màxim anotador del CB Prat a Mallorca (21).

Precisament el bon inici del gallec va propiciar que els catalans comencessin manant en el marcador (3-7). El Palma, però, va esperar la ratxa d’encert d’Iván Matemalas per agafar el to i Shawn Glover es va unir a la festa de l’aler per capgirar l’electrònic al final del primer quart (22-15).

Al segon període, Agustí Sans va agafar el relleu d’Abalde, i dos triples seus van encetar un parcial de 2 a 11 que tornava a donar el domini al Prat (24-26). El Palma va potenciar els moviments interiors de Toni Vicens per tal de seguir produint en atac, tot i que el Prat va ser capaç d’oferir rèplica, amb grans minuts de Zoran Nikolic. La potència física del pivot en el rebot i el canell de Sans permetien a l’equip d’Agustí Julbe marxar al descans amb el marcador empatat (37-37).

A la represa, els intercanvis de cistelles entre Shawn Glover i Alberto Abalde mantenien el pols de la igualtat (46-46). Llavors, Nikolic tornaria a fer un pas endavant per impulsar al Prat i tancar el tercer quart amb triomf momentani dels visitants (54-58).

L’últim període començava de la pitjor forma possible. L’encert de Pablo Bertone feia que el Palma completés un parcial contundent de 12 a 0 (70-61), deixant al Prat en una situació límit a 4:30’ pel final. El talent individual d’Abalde va donar als catalans una última oportunitat de lluitar pel triomf. Els potablaves empataven a 73 a 9 segons per la conclusió i amb una falta per fer (73-73).

Ángel Cepeda aturava el partit i decidia jugar-se-la sense especular. Quan tothom esperava una cistella sobre la botzina, Segio Llorente enviava una assistència des de la banda perquè Shawn Glover esmaixés sense oposició, guanyant l’esquena a Gerbert Martí i David Iriarte. Quasi sense temps, Alberto Abalde va creuar la pista per intentar un últim triple a la desesperada, però el seu tir va estar ben puntejat i no va tocar ni el cèrcol.

Tot i els 21 punts, 6 rebots, 3 assistències i 22 de valoració del gallec, el CB Prat veia com per enèsima vegada aquesta temporada el premi es tornava a escapar. Zoran Nikolic va ser el jugador més valorat a les files potablaves, amb 13 punts, 13 rebots i 27 de valoració. El vinculat de la Penya, tot i perdre, ja no és el cuer de la LEB Or. El Cocinas.com (3/10) ocupa ara la zona de descens amb el mateix balanç que els potablaves.

Fitxa tècnica:

Palma (75): Llorente (11), Cabanas (1), Di Bartolomeo (2), Vicens (16), Pantín (6), Matemalas (9), Glover (19), Bertone (11), Méndez (-) i Casas (-).

CB Prat Joventut (73): Vilanova (5), Ros (-), Abalde (21), Iriarte (10), Martí (9), Serrano (2), Gomila (-), Sans (11), Nogués (2) i Nikolic (13).

Parcials: 22-15 / 15-20 / 17-21 / 21-15

Rebots: Pantín i Vicens (8) / Nikolic (13)

Assistències: Llorente i Di Bartolomeo (3) / Abalde (3)

Incidències: partit corresponent a la catorzena jornada de la LEB Or, disputat al pavelló de Son Moix.