Un badaloní detingut per compra-venda irregular de cotxes d’alta gamma

  0
  42
  cotxes-alta-gama-mossos-desquadra-.jpg

  10/12/2014 – Els Mossos d’Esquadra van detenir fa uns dies vuit persones com a presumptes autores d'un delicte continuat d'estafa, apropiació indeguda relacionat amb operacions de vehicles de luxe i pertinença a organització criminal, entre ells un badaloní.

  Els Mossos d’Esquadra van detenir fa uns dies vuit persones com a presumptes autores d'un delicte continuat d'estafa, apropiació indeguda relacionat amb operacions de vehicles de luxe i pertinença a organització criminal, entre ells un badaloní.

  El modus operandi que empraven consistia en demanar els préstecs destinats a la compra de vehicles, normalment vinculats a l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) i, un cop obtenien els diners, adquirien cotxes d'alta gamma i els venien a terceres persones que no tenien res a veure amb el grup. Per tal de contractar el crèdit es feien valer de testaferros i empreses pantalla. L'import del préstec mai era retornat.

  Les gestions dutes a terme pels investigadors van permetre demostrar la compravenda de cinc vehicles per un import superior als 200.000 euros i finançaments ICO per un import superior al milió d’euros.

  Amb els autors plenament identificats, els policies van detenir els vuit membres de la organització a les localitats de Badalona, Viladecans i Corbera de Llobregat. En els escorcolls van trobar 2.500 euros, material informàtic i documentació bancària.

  Els detinguts són vuit homes d’edats compreses entre els 66 i els 33 anys, un d’ells veï de Badalona. El jutge va decretar l'ingrés provisional a presó per als màxims responsables de l'organització criminal. Els altres sis detinguts van quedar amb llibertat amb càrrecs.