Un col·lectiu d’activistes socials i polítics impulsen una candidatura d’esquerres a BDN

  0
  quim arrufat.png

  28/10/2014 – Sota el títol de 'Crida Badalona', diferents figures com el diputat de la CUP Quim Arrufat i els impulsors badalonins presentaran aquest dijous la iniciativa política a La Salut.

  Un col·lectiu format per gent activista de diferents moviments polítics com el veïnal, juvenil, sindical, de diferents formacions d'esquerra de la ciutat, el 15M i cultural, porten setmanes trobant-se i redactant un manifest que serveixi de crida a conformar una candidatura d'esquerres per a les properes municipals de Badalona al maig del 2015.

   

  Les persones que formen el grup promotor prenen com a referent el procés de confluència que s'està donant a altres municipis del país, i troben que Badalona està òrfena encara d'una candidatura d'aquest tipus. Els organitzadors són conscients que han sorgit en els últims mesos algunes iniciatives en aquest sentit, però les consideren encara insuficients i sense la força inicial que reclama una candidatura rupturista com la que volen iniciar.

   

  El manifest, sota el títol de ‘Crida Badalona’, inclou 10 punts programàtics entre els que destaca la municipalització de serveis, una auditoria ciutadana del deute, garantir la transparència, reduir el nombre de càrrecs de confiança i construir la República Catalana des del municipi. També es fa esment a aspectes organitzatius de com s'hauria d'articular aquesta candidatura: oberta a tothom (persones, moviments i organitzacions), dotar-se d'un codi ètic i no dependre de professionals de la política.

   

  El diputat de la CUP Quim Arrufat, el portaveu de Guanyem Barcelona, Jaume Asens, i els activistes badalonins Eduardo Ramos, Nuria Renau i Laia Sabater presentaran el projecte i el manifest aquest dimecres, dia 29, al Centre Cívic La Salut. L’acte també servirà per convocar una assemblea fundacional de cara a la segona setmana de novembre.

   

  El manifest el podeu trobar a la web https://cridabdn.com, i allà s’anirà informant del ritme d’adhesions i altres notícies que es vagin donant.