Un detingut a Sant Crist per enaltir i fer propaganda de l’Estat Islàmic

  0
  yihadista.jpg

  04/07/2015 – El Cos Nacional de Policia ha detingut aquesta matinada a Badalona un home presumptament vinculat a l’enaltiment, proselitisme, propaganda i difusió del terrorisme gihadista.

  El Cos Nacional de Policia ha detingut aquesta matinada a Badalona un home presumptament vinculat a l’enaltiment, proselitisme, propaganda i difusió del terrorisme gihadista. L’individu, de nacionalitat marroquina, havia creat diversos perfils a les xarxes socials en els que feia publicitat d’accions de l’Estat Islàmic entre els membres de les comunitats musulmanes del seu entorn més immediat. Segons relata el Ministeri de l’Interior, a més, havia convertit l’activitat d’adoctrinament en un dels seus principals objectius, per incrementar el nombre d’adeptes i possibles combatents.

   

  D’una banda, cridava els musulmans a acudir a Síria i Irak i, de l’altra, instava a aquelles persones que no podien viatjar a cometre accions terroristes en els seus països d’origen o residència. Segons la investigació, el detingut hauria experimentat un important procés d’adoctrinament i radicalització, motiu pel qual hauria adquirit un important nivell de compromís i col·laboració amb l’EI.

   

  Durant el registre, dut a terme al número 22-24 del carrer de l’Empodrà, situat al barri de Sant Crist, s’ha intervingut nombrós material informàtic i diversa documentació, encara pendent d’analitzar. L’operació ha estat executada per la Comissaria General d’Informació en col·laboració amb la Brigada Provincial d’Informació de Barcelona i la Brigada Local d’Informació de Sant Adrià, sota la direcció del Jutjat Central d’Instrucció Número 5 de l’Audiència Nacional. Les actuacions continuen obertes i es troben sota secret de sumari.