Un dimoni amb la cara d’Albiol i símbols feixistes incendia la Cremada

  0
  dimoni albiol.jpg

  09/05/2016 – A poques hores de la Cremada, l'acció ha fet esclatar tota una polèmica a nivell polític al si de les Festes.

  A més de 24 hores per la Cremada del Dimoni, els focs artificials ja havien encès la ciutat, al menys en l’àmbit polític. Un ninot satíric amb la cara de Xavier Garcia Albiol, una corbata amb la bandera espanyola i el símbol de la Falange  dibuixat al pit va aparèixer aquest diumenge als peus de la Dimonieta Rebel, entre els dimonis presentats per totes les escoles de la ciutat que aquests dies envolten la principal figura de les Festes de Maig. Una acció de la que s’ha responsabilitzat L’Espurna – Assemblea de Joves Indepedendentistes de Badalona, una organització política juvenil amb relació amb la CUP però de funcionament i dinàmica autònoma. Polèmica servida.

   

  El Partit Popular va trigar molt poc a reaccionar i fer pública la seva indignació per la figura. “A aquestes alçades no m’afecten les tonteries d’aquests anormals, però em produeix una enorme tristesa i pena la utilització d’un símbol de la ciutat i un referent dels nens per a contaminar amb el pensament polític”, escrivia Albiol al seu perfil de Facebook aquest mateix diumenge. Els ‘populars’ assenyalaven a la CUP, “que governa Badalona gràcies al PSC”

   

  I les reaccions es van desencadenar una rere l’altra, de tota l’oposició. El convergent Ferran Falcó, també a les xarxes, va considerar “inacceptable i un error” de “les CUP” posar “les seves prèdiques al costat dels dimonis que fan les escoles”. El PSC va “condemnar enèrgicament la col·locació” del ninot: “Guardem importants discrepàncies polítiques amb el líder del PP català i, més enllà dels seus insults constant cap a la nostra formació, creiem que ningú es mereix aquest tracte al costat d’un símbol que ens pertany a tots”. Ciutadans, per la seva part, va expressar la seva “repulsa a l’acció d’uns pocs permesa pel govern”, i han demanat unes Festes de Maig “no polititzades”.

   

  El govern retira les fotografies d’Albiol de la figura

   

  Aquest dilluns, el PP ha demanat oficialment a través d’una instància la retirada de la figura. “Els responsables municipals tenen l’oportunitat de demostrar que no és la CUP qui mana en el govern d’aquesta ciutat fent allò que és de sentit comú”, ha dit el portaveu Juan Fernández, que ha agraït la condemna de la resta de l’oposició.

   

  Fonts municipals han explicat que el govern ha fet retirar les fotografies del ninot instal·lat a la platja per evitar la relació de la reivindicació amb la figura del regidor del PP i no induir a ofenses. Tanmateix, indiquen que han estat retirats per persones anònimes els símbols feixistes i de la Falange.

   

  La CUP denunciarà “amenaces de mort” a la pàgina d’Albiol

   

  Des de la CUP han lamentat que l’exalcalde del PP “va encendre de nou les xarxes socials, provocant i permetent que alguns dels seus seguidors amenacessin de mort la CUP Badalona”. “L’actual regidor del PP va reaccionar-hi amb insult directe i condemnant durament el dret de sàtira emparat per la llibertat”, subratlla la formació.

   

  “Alguns dels seguidors d’Albiol van reaccionar en forma d’amenaces de mort a la CUP Badalona al Facebook del regidor, fet que considerem molt greu i que traspassa la línia dels drets democràtics. És per aquest motiu que aquesta setmana denunciarem els insults i amenaces de mort als jutjats”, ha avançat la CUP, que ha lamentat que PSC, CDC i C’s “s’hagin preocupat de condemnar la llibertat d’expressió i, en canvi, no s’hagin ni pronunciat davant d’aquestes molt greus amenaces de mort”.

   

  També des del govern municipal han reprovat alguns dels comentaris que s’han pogut llegir les darreres hores als perfils 2.0 de Xavier Garcia Albiol i recorden que traspassen les línies de la política i constitueixen un delicte penal.