Un estudi de Can Ruti relaciona una dieta rica en àcid omega-3 vegetal amb la millor evolució en els pacients amb insuficiència cardíaca

  0
  85

  Una un estudi desenvolupat conjuntament entre l’Hospital Germans Trias i Pujol i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques relaciona tenir nivells més alts de greix omega-3 de procedència vegetal amb la reducció del risc de morir i d’haver d’ingressar a l’hospital en persones amb insuficiència cardíaca.

  L’estudi l’ha publicat la revista Journal of the American College of Cardiology, i en el qual s’ha fet el seguiment de gairebé un miler de pacients.

  El treball ha permès comprovar com una dieta rica en un tipus de greix omega-3 s’associa amb una millor evolució de la insuficiència cardíaca, que es produeix quan el cor és incapaç de bombar la sang cap a tot el cos de manera adequada. Aquesta malaltia, que pot tenir causes molt diverses, va empitjorant de manera gradual. Tot i que no es pot curar totalment, es pot controlar a través de pautes farmacològiques i estil de vida.

  Un 39% més de risc de morir o d’hospitalització

  L’estudi ha quantificat els nivells d’un àcid gras omega-3 vegetal en mostres de sang de més de 900 pacients afectats d’insuficiència cardíaca, els quals han estat seguits durant tres anys després de l’obtenció d’aquesta mostra de sang. En aquest període, alguns pacients han mort, o la seva malaltia ha empitjorat i han necessitat ingressar a l’hospital. Els investigadors han observat que els pacients amb uns nivells baixos d’omega-3 vegetal en sang tenien 39% major risc de morir o ingressar a l’hospital, quan es comparava amb els que tenien nivells més alts.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí