Un home mata la seva parella a la Salut i confessa el crim a la Guàrdia Urbana

  0
  Captura.JPG

  18/06/2018 – Un home de 48 anys s’ha lliurat aquesta matinada a la Guàrdia Urbana de Badalona després de confessar que havia matat a la seva parella, de 40 anys, en un possible nou cas de violència masclista, segons els Mossos d’Esquadra. Cap a les 3:45h, l’home s’ha presentat al Turó d’en Caritg, a la Comissaria de la Guàrdia Urbana, i ha manifestat als agents que havia escanyat la seva dona durant una discussió familiar. Ràpidament, la policia s’ha desplaçat al domicili on vivia la parella, al barri de la Salut, on s’han trobat el cadàver. Els serveis sanitaris que s’han personat al lloc, només han pogut certificar la mort de la dona, de nacionalitat guatemalenca. Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de la investigació i intenten aclarir les circumstàncies del crim. 

  Des de l'Ajuntament de Badalona s'ha convocat un minut de silenci a les 12h, s'ha col·locat les banderes a mig pal i s'ha decretat dos dies de dol. El minut de silenci ha coincidit amb la visita de la consellera de Justícia, Ester Capella. En declaracions als mitjans, l'alcaldessa Dolors Sabater ha explicat que la víctima no estava empadronada a Badalona i mai havia recorregut als serveis socials i d'atenció a les dones: "Era absolutament invisible als serveis de detecció". "Des del punt de vista municipal era una situació que no ens havia arribat per cap costat", ha detallat, assegurant que es tracta d'una un avís gravíssima de la situació de la violència contra les dones". La consellera ha expressat que no consta que hi hagués denúncies prèvies de la dona, i fonts de la investigació han indicat que no hi havia arrestos previs al detingut.

  D'altra banda, CCOO Catalunya ha mostrat, a través d'un comunicat, la seva condemna a aquest assassinat masclista i ha expressat el seu rebuig a "una violència que encara avui dia s'exerceix contra les dones pel sol fet de ser dones", i ha exigit als poders públics que treballin per eradicar aquests casos.

  L'Ajuntament de Badalona, ​​que ha convocat a les 12.00 hores un minut de silenci a la plaça de la Vila, ha col·locat les banderes a mig pal i decretat dos dies de dol. El minut de silenci ha coincidit amb la visita de la consellera de Justícia, Ester Capella.