Un jutge obliga el govern local a tornar a col·locar al Ple la foto de Felip VI

  0
  IMG_9207.JPG

  18/10/2017 – La imatge va ser retirada del saló el setembre de 2015 i la Delegació del Govern va presentar un recurs.

  El jutjat contenciós número 9 de Barcelona obliga l’Ajuntament de Badalona a col·locar la foto del rei Felip VI en un lloc “preferent i d’honor” del saló de plens del consistori. El govern municipal va decidir retirar-la el setembre de 2015, pocs mesos després d'entrar a l'Ajuntament, davant les queixes del Partit Popular, que va informar la Delegació del Govern a Catalunya.

   

  Des de la representació de l'Estat a Barcelona es va demanar al Consistori que es reposés la imatge, però l'executiu de Dolors Sabater va argumentar que la normativa local no obligava a mostrar cap fotografia o efígie reial al ple.

   

  El grup municipal Popular i la Delegació van presentar llavors un recurs contenciós administratiu, i ara un jutge els hi ha donat la raó. La sentència considera que la normativa estatal preval en relació a “aspectes institucionals” i rebutja l’argument plantejat pel consistori.

   

  El Partit Popular ha celebrat la resolució i considera que “la justícia tornar a demostrar, una vegada mes, que ningú està per sobre de la legalitat vigent i que les lleis s’han de respectar i complir-les, ens agradin o no”.

   

  Des del govern local, el tinent d'alcalde Jose Téllez insisteix en l'argument que el reglament municipal no obliga a la col·locació de cap efígie ni imatge. En aquest sentit, avança que presentaran un recurs contra aquesta sentència, i que “mentre no hi ha hagi sentència ferma l'efígie del ciutadà Felip no estarà a la sala de plens”.