Un primer quart d’escàndol i supervivència (88-81)

0
    39
    David Grau /CJB

El Joventut va sumar la quarta victòria de la temporada a la Liga Endesa davant el Bilbao Basket (88-81) amb una autèntica exhibició del capità Albert Ventura al primer quart i posterior treball de Pau Ribas al segon temps, amb cistelles i assistències decisives quan més ho necessitava l’equip. La diferència al primer quart ja era de 15 punts però aquesta escletxa estel·lar es va reduir progressivament i li va valer al conjunt de Carles Duran per mantenir el triomf durant la resta del matx.

Des del salt inicial, la Penya va fer una autèntica exhibició ofensiva. L’encert badaloní des de la línia de 6,75 va ser el protagonista durant el primer quart, amb quatre triples consecutius que situaven un avantatge de sis punts a l’equador del primer període (16-10). Tot i així, l’aler visitant Zyskowski va mantenir amb vida el Bilbao Basket, fins que va aparèixer Albert Ventura. El capità verd-i-negre, amb 10 punts al primer quart, va obrir l’escletxa al marcador i la primera gran diferència, superior als 10 punts (28-18). Brodziansky va arrodonir un primer quart d’escàndol amb un triple sobre la botzina (33-18). 15 punts de diferència en només 10 minuts de matx. Gens agressiu el Bilbao Basket i molta facilitat en el tir exterior.

Els dos minuts de descans entre quart i quart va provocar la reacció visitant i un parcial basc de 2-8 que reduïda la diferència per sota dels dos dígits (35-26). Però un triple de Pau Ribas recuperava l’encert en el tir exterior (38-26), dosificant els minuts dels dos grans protagonistes del primer quart: Ante Tomic (9 punts en 8 minuts) i Albert Ventura (10 punts en 8 minuts). El perill del conjunt d’Álex Mumbrú, reduint la diferència a 5 punts (40-35) va ser només un miratge. Els badalonins van recuperar mínimament l’avantatge inicial amb dos triples (Brodziansky i López-Arostegui) i tres tirs lliures del protagonista del matí (52-41). Amb 15 punts i 19 de valoració marxava Albert Ventura a vestidors.

El guió a la represa es va mantenir amb el mateix ritme que el primer temps. El Joventut continuava amb el seu intent de resoldre el matx des del triple però amb un menor percentatge d’encert. Dels quatre primers tirs, tan sols Ferran Bassas va anotar (55-49). I aquesta benevolència verd-i-negra la va aprofitar l’equip de Mumbrú, liderada per Jaylon Brown, Balvin i Jones. El punt de diferència (59-58) es van poder convertir en una remuntada del Bilbao si Brown hagués anotat el seu intent de triple, errat. Afortunadament, Pau Ribas i Ferran Bassas van recuperar l’avantatge (66-59) i airejar d’aquesta manera el marcador i el final del tercer quart (68-64).

El matx irregular de la Penya al tercer quart va recuperar la positiva evolució del gran primer període, amb Pau Ribas i Nenad Dimitrijevic al capdavant. Si al final a la represa començà a tremolar la gran diferència dels 10 minuts inicials, al darrer es va recuperar la solidesa i confiança verd-i-negra i els dos dígits de diferència (78-68). Enorme Neno i gran Birgander sota cistella quan més necessitava reaccionar el Joventut.

Tot i això, la Penya va haver de remar i remar per mantenir l’avantatge, sense acabar de resoldre el matx i agraint els errors del Bilbao en atac, sense encert en el tir exterior (80-74). A un minut per al final, Ante Tomic segellava amb una esmaixada una victòria que semblava molt més còmode del que realment ha estat (88-81).

Pau Ribas, amb 14 punts i 6 assistències, va ser el jugador més ben valorat (21), amb Albert Ventura (15 punts i 19 de valoració) i Ante Tomic (13 punts i 4 rebots), al darrere.