Un Sant Jordi online i ple de solidaritat

  0
  26

  Una Diada de Sant Jordi confinats. És el que ens està tocant viure un dia tan especial i emblemàtic com avui, 23 d’abril, amb els carrers buits de llibres i roses, sense les habituals paradetes de les llibreries i les floristeries a Badalona.

  Tot i això, les iniciatives a la ciutat no s’han fet esperar i alguns negocis s’han reinventat al menys durant el dia d’avui per fer arribar aquesta festa popular a tothom a les seves cases abans de poder-ho celebrar, com s’ha acordat, el proper 23 de juliol, quan esperem que la crisi del coronavirus ja sigui cosa del passat.

  Avui, tant llibreters com floristes se centren en dos aspectes: la venda per Internet i la solidaritat. Una de les llibreries més conegudes, la Saltamartí Llibres, ofereix el seu catàleg a través del seu web. De fet, ho porta fent tota la setmana, encara que no deixa que s’efectuï el pagament dels llibres. Altres llibreries com la Crapze, al barri de Llefià, o la Fènix segueixen la mateixa línia i proposen un Sant Jordi alternatiu via internet.

  Per altra banda, les floristeries de la ciutat han proporcionat un servei a domicili, tot i que el nombre de roses d’enguany ha estat baix.

  Reparteixen 1.500 llibres a tots els pacients ingressats a Can Ruti

  La solidaritat d’aquest Sant Jordi alternatiu també es recordarà en els propers anys. La llibreria Fénix i l’Ajuntament han fet entrega a l’Hospital de 1.500 llibres que s’entregaran als pacients ingressats a tant a l’Hospital, com a les plantes que comparteix amb l’Institut Guttmann, i a l’hotel de Salut Rafael Hoteles.

  En total, es repartiran aproximadament uns 1.500 llibres a tots els pacients ingressats, els quals aniran acompanyats d’una nota amb les indicacions que cada pacient haurà de seguir per guardar el llibre en el moment que siguin donats d’alta per així garantir que no es converteixi en un vector de transmissió. A més d’aquets full informatiu, els llibres aniran acompanyats d’un punt de llibre elaborat a partir d’una selecció de diferents dibuixos d’ànims dels molts que arriben aquests dies a l’hospital.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí