Un triple de Bassas al darrer segon tomba el campió (83-82)

0
    40
    David Grau / CJB
    Incredible game…Incredible game! El Joventut guanya el TD Systems Baskonia a l’Olímpic amb un triple de Ferran Bassas al darrer segon

Vam avançar a la prèvia del matx que la Penya tenia una nova prova de foc on s’havia de demostrar que podem lluitar i alhora guanyar un dels equips que aquesta temporada tornaran a lluitar pel títol de la Lliga Endesa. I quina resposta! El conjunt de Carles Duran va superar l’actual campió de la competició en un partit dominat durant més de tres quarts (amb una diferència al marcador que va tenir el seu sostre en 15 punts).

El conjunt verd-i-negre va començar el matx molt encertat.  El protagonista des de l’inici va ser Ferran Bassas (qui sinó), amb 4 triples i 14 punts. Ante Tomic va continuar amb el seu idil·li a Badalona i va aportar els 6 primers punts del partit (26-19). Enorme primer quart davant un Baskonia de menys a més.

El ritme ofensiu badaloní no va decebre al segon període i la diferència va superar els dos dígits, amb un festival de triples i Dimitrijevic al capdavant de l’equip en aquest quart, amb 7 punts (47-32).

La reacció del campió va començar a florir al tercer quart i la diferència es va reduir (62-53). Henry va ser el líder del seu conjunt, amb 24 punts, però la Penya va mantenir la victòria abans de concloure el tercer temps del partit.

Els Baskonia va mantenir la seva remuntada i va capgirar el marcador al darrer quart (67-69). Els bascos van portar la iniciativa i amb un + 5 punts d’avantatge quan restava poc més d’un minut (76-81). La Penya no es va rendir i es va mantenir a l’ombra amb les cistelles de Tomic i Brodziansky (80-81). Però la cirereta encara havia d’arribar. Ferran Bassas va confirmar la victòria del Joventut amb un triple sobre la botzina (83-82). Bogeria verd-i-negra a la pista, a la banqueta i a les llars dels socis i aficionats badalonins.

Amb aquest triomf, la Penya suma ja 5 victòries i 2 derrotes aquesta temporada a la competició domèstica.