Una comissió d’experts de l’OMS visiten 2 centres de salut de Badalona

  0

  Experts i expertes internacionals visitaran avui, 10 de juliol, el Centre Sociosanitari El Carme i el Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA2), gestionats per Badalona Serveis Assistencials (BSA), per revisar el Pla de Salut de Catalunya, l’instrument de referència de la política sanitària del Govern de Catalunya.

  Aquest pla complirà 30 anys al 2020 i, per això, el Departament de Salut, a través de la Direcció General de Planificació en Salut, ha posat en marxa un projecte per avaluar i posar en valor aquests gairebé 30 anys de planificació estratègica a Catalunya i donar suport a la redefinició del proper Pla de Salut.

  Es planteja de cara al proper Pla de Salut evolucionar i incorporar nous elements per garantir flexibilitat i dinamisme. A més, els experts i expertes asseguren que la participació ciutadana i professional en la seva elaboració és clau. També s’ha d’implicar el Govern, ha de ser conegut pels professionals, estigui alineat amb altres plans i programes del sistema de salut i pugui ser avaluable en quant a resultats en salut. Per últim, haurà de seguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per Nacions Unides.

  Alguns noms destacats d’aquesta comissió són els de Tamas Evetovits, cap de l’oficina de la OMS a Barcelona per a l’enfortiment dels sistemes de salut i expert en finançament sanitari, Anthony Kessel, expert en serveis de salut pública i director del Global Public Health anglès, Isabel Yordi, directora del programa de gènere i drets humans de l’OMS Europa, o Nigel Edwards, director executiu del Nuffield Trust del Regne Unit i expert en sistemes sanitaris.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí