Una desena de veïns fan un dejuni de 24h per recolzar la vaga de fam dels treballadors de Comroc

  0
  33
  comroc2.JPG

  06/06/2013 – Als tres treballadors en protesta davant l'empresa de Coll i Pujol s'hi ha sumat un quart en la mateixa situació; ja són 17 els dies que porten sense ingerir cap aliment.

  Una desena de persones van dur a terme ahir un dejuni de 24 hores davant l’empresa Comroc 2006 com a mostra de suport als treballadors en vaga de fam al barri de Coll i Pujol. Els tres homes acumulen 16 dies sense ingerir cap aliment a les portes de la fàbrica a on han estat treballant els darrers sis anys i el director de la qual els hi deu prop d’11 mesos de sou.

   

  La vaga de fam simbòlica del col·lectiu de suport als treballadors, integrat per persones de diferents moviments socials de la ciutat, entitats veïnals i formacions polítiques, és una mostra més de recolzament que els tres homes han rebut durant les dues darreres setmanes. Els vaguistes continuen rebent begudes isotòniques, aigua i sucre, i l’associació de veïns del barri segueix amb la recollida de menjar per a les seves famílies, que a dia d’avui conviuen en un mateix pis del qual els desnonaran d’aquí unes setmanes.

   

  L’estat de salut de tots tres, que un grup de metges va controlant periòdicament per iniciativa pròpia, es manté estable. Han perdut una mitjana de cinc quilos cadascun i han patit algun petit problema amb la tensió, segons expliquen les persones concentrades a les portes de l’empresa Comroc, però els metges ja han avisat que a partir del dia 20 l’organisme pot començar a respondre més negativament.

   

  A la vaga de fam indefinida s’ha afegit un altre treballador que es troba en la mateixa situació que els altres tres però que no s’ha pogut incorporar a la protesta fins aquest dilluns per motius familiars.

   

  Els sindicats informaven aquesta setmana que la companyia Comroc 2006 va presentar davant el jutjat mercantil un concurs de creditors voluntari, moviment que podria derivar en la liquidació de l’empresa i deixar sense feina un total de 17 treballadors que encara hi formen part. Segons expliquen des del col·lectiu de suport als tres vaguistes, s’està estudiant la possibilitat de presentar un recurs i interferir així en la liquidació perquè, diuen, hi ha alguns elements del procés que podrien ser irregulars.

   

  Avui a la tarda, està previst que diferents diputats parlamentaris s’apropin a Coll i Pujol per transmetre el seu suport als vaguistes.