Una plataforma político-social d’esquerres presenta a Badalona una campanya pel doble ‘Sí’

  0
  38
  20141013_130719.jpg

  14/10/2014 – La plataforma compta amb l’adhesió de desenes i desenes d’entitats, moviments, partits i persones a títol individual. A Badalona, més enllà de les formacions ICV-EUiA, ERC o la CUP, destaquen figures com l'articulista Jaume Oliveras o l'escriptor Julià de Jódar.

   

  Ahir al matí va ser presentada a la plaça de la Vila la campanya “Esquerres pel Sí Sí”, que compta amb l’adhesió de desenes i desenes d’entitats, moviments, partits i persones a títol individual. A Badalona, més enllà de les formacions ICV-EUiA, ERC o la CUP, destaquen figures com l'articulista Jaume Oliveras, l'escriptor Julià de Jódar, el sindicalista Alfonso Moya, el president del Grup Municipal d'ICV-EUiA, Carles Sagués, el politòleg Ricard Vilaregut o l'activista veïnal Josep Soler i Amigó, entre d’altres.

   

  Els impulsors de la plataforma han qualificat d' “històric” l'acord subscrit entre diversos àmbits socials i polítics de la ciutat; des de la socialdemocràcia fins a l'esquerra independentista i sectors de l'anticapitalisme militant, moviments socials i ciutadans amb accents ben diversos i des de la pròpia singularitat. Aplegats en una sola veu per a demanar el vot afirmatiu per la independència en la Consulta del proper 9N.

   

  El periodista Josep Poveda, en nom dels signants, ha defensat el vot al doble SÍ, afirmant que és una aposta clara per una república catalana independent, “el primer dels passos per construir una societat més justa”. Igualment ha manifestat que el 9N és una oportunitat que cal aprofitar i ha emplaçat al Govern i Parlament que mantinguin els seus compromisos amb la consulta. Poveda ha afirmat que el 9N se sustenta en les lleis i legalitat catalanes, en la sobirania del Parlament de Catalunya, la legitimitat democràtica del procés i el Dret Internacional. “No hi ha alternativa possible que no passi pel vot dels catalans”.

   

  Esquerres x Sí Sí ha mostrat el suport a les forces polítiques del Consistori que han fet possible que l'Ajuntament badaloní recolzi el 9N i, en canvi, no ha estalviat dures paraules contra “la manifesta hostilitat del govern de Xavier García Albiol al dret dels badalonins a votar el 9N”, així com també contra la negativa d'aquells altres consistoris com Gramenet i Sant Adrià a col·laborar en la Consulta. “No entenem que des de posicions de progrés es negui la veu al poble. No tan sols no és progressista, no és democràtic”.

   

  També s'ha explicat la preparació d'una rúa lúdica i informativa pel Sí Sí que recorrerà Sant Adrià de Besós i els barris d'Artigues, Llefià i la Salut el proper 25 d'octubre per contactar amb els veïns i demanar el seu suport a la independència.Molt previsiblement l'acte central de cloenda de la campanya sigui a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet.