Una vuitantena de nens participen d’un programa de reforç escolar

  0
  Foto estudiants.jpg

  09/04/2014 – Aquesta iniciativa, que està en marxa des del primer trimestre, té la voluntat de contribuir a l’èxit educatiu de nens i nenes de primària mitjançant activitats que s’orienten a educar infants creatius i amb iniciativa, i dotant-los d’habilitats i competències que els ajudin a ser més autònoms.

  Més de 80 infants de Badalona estan participant, aquest curs, en el Programa d’Acompanyament per a l’Èxit Educatiu de la Fundació Catalunya–La Pedrera. Aquesta iniciativa, que està en marxa des del primer trimestre, té la voluntat de contribuir a l’èxit educatiu de nens i nenes de primària mitjançant activitats que s’orienten a educar infants creatius i amb iniciativa, i dotant-los d’habilitats i competències que els ajudin a ser més autònoms.

   

  El programa, es duu a terme a  l’Espai Social de Badalona-Centre, a la Plaça de la Vila número  4, i a l’Espai Social de Badalona-Llefià, situat a l’Avinguda Sant Salvador, 41-49. Durant dues tardes a la setmana, un equip de 13 educadors, 10 dels quals són voluntaris, organitza i dinamitza les activitats.

   

  El programa s’estructura en dues activitats complementàries: “Fem els deures”, perquè els infants realitzin les tasques escolars i aprenguin estratègies d’estudi i de gestió del temps, i “Tallers Creatius”, propostes lúdico-formatives que es realitzen després de fer els deures, a través de les quals s’estimula la creativitat dels infants alhora que experimenten amb diferents disciplines artístiques.

   

  La proposta pretén atendre a aquells infants que, o bé necessiten un suport i orientació en la realització de les tasques escolars, o bé no disposen d’un acompanyament extraescolar regular per part de la família. Les quotes a assumir per part de les famílies són reduïdes, gràcies a què el recurs compta amb el finançament de la Fundació.