Unió demana el divorci de Convergència i desencadena el xoc intern al grup municipal

  0
  falcó subirana.jpg

  17/05/2016 – Unió va demanar el dia 6 la seva separació com a grup propi; CDC no reconeix la decisió i insta Jordi Subirana a marxar com a regidor no adscrit.

  Era qüestió de temps i aquest cap de setmana ha esclatat definitivament. El matrimoni entre CDC i UDC a Badalona passa pel seu moment més dèbil, després que el regidor Jordi Subirana demanés fa uns dies la separació per poder formar de manera autònoma un grup municipal unipersonal sense Ferran Falcó.

   

  A finals de la setmana passada, els democristians van explicar que l’escissió “ja s’estava madurant des de feia temps” i que, després de “l’acord conjunt de l’executiva local”, es va sol·licitar oficialment el passat 6 de maig. Unio s’ampara a l’article 53.2 del ROM, que afirma que “en cas de la dissolució de coalicions electorals presentades de forma conjunta, cadascuna passarà a denominar el seu grup d’acord amb el nom de la seva organització”.

   

  Subirana assegurava a finals de setmana que l’alcaldessa Dolors Sabater ja havia expressat la seva conformitat davant la sol·licitud, i així ho confirmaven fons municipals, però l’escissió de la federació sembla que no serà tan senzilla. I és que CDC considera que Unió “no pot tenir grup propi a l’Ajuntament de Badalona, tal i com tampoc s’ha acceptat en molts altres ajuntaments catalans”.

   

  “Unió no està dissolta, entre altres coses perquè Unió no reconeix el seu deute amb Convergència, i fins que aquest deute no es satisfaci i es dissolgui definitivament la Federació, considerem que Unió no pot tenir grup propi a l’Ajuntament de Badalona”, apuntaven els convergents a través d’un comunicat. En aquest sentit, asseguren “respectar la decisió de Jordi Subirana d’abandonar el grup”, però creuen que “hauria de passar a ser regidor no adscrit”.

   

  Fonts de l’ Ajuntament esclareixen que si CDC s’oposa de manera formal a la sol·licitud de UDC, a través d’un recurs, s’estudiarà la situació i es tindran en compte les estimacions dels convergents. De no ser així, al proper Ple tindrien lloc els tràmits per fer efectiva la separació de grups. De moment, des de CDC afirmen no haver rebut cap notificació formal i resten a l'espera d'analitzar els arguments d'Unió per presentar un recurs.