Usuaris i exusuaris de drogues netegen els carrers de xeringues i residus

  0
  drogues.jpg

  04/10/2016 – L'entitat ASAUPAM coordina programes socials a Sant Roc i l’entorn pròxim i treballa dins l'àmbit del consum de drogues.

  Un dels problemes més visibles del consum de drogues, i que més preocupa a la ciutadania, és la presència de restes de dosis i xeringues a la via pública. Així ho recollíem fa uns dies en un reportatge sobre la situació a la frontera entre Badalona i Sant Adrià. La coordinadora de projectes d’ASAUPAM a Badalona, l'entitat que treballa dins l'àmbit de les drogues al territori, explica que, en aquest sentit, tenen en marxa des de fa temps un projecte de neteja a través del qual treballadors socials de l’entitat i drogodependents o exdrogodependents recorren Sant Roc i les zones limítrofes de Sant Adrià per recollir xeringues i residus relacionats amb la droga. Al marge de la iniciativa, una persona es dedica tots els matins dels dies laborables a aquesta neteja concreta.
   
  ‘Programa Enganxa’t’
  Aquestes setmanes, més enllà de la neteja, l’associació ha engegat un nou projecte semblant i a peu de carrer. Un grup de persones, també usuaris i exusuaris de substàncies estupefaents, recorren els carrers de la zona per a realitzar diferents tasques comunitàries, com ara de jardineria. “La idea és que els veïns vegin que el col·lectiu fa tasques als carrers i per la comunitat, i que ells s’introdueixin en aquesta dinàmica de treball”, destaca Esther Estallo.