Valoracions polítiques en clau local dels partits amb representants al Parlament

  0
  60
  IMG_3408.JPG

  27/11/2012 – El PSC es veu enfortit i veu un primer pas cap a la recuperació de l'Alcaldia; CiU destaca un empat tècnic amb socialistes; el PP es considera l'únic partit dels tres grans que creix a la ciutat i que s'apropa a la victòria.

   

  El president del grup municipal del PSC, Jordi Serra, afirma que la victòria de diumenge a nivell local “confirma la fortalesa del partit a Badalona”, l’existència d’una “oposició i una alternativa al PP” i serveix com a “primer pas” cap a la recuperació de l’alcaldia a les properes eleccions badalonines. El líder socialista explica que a Badalona s’han “complert els objectius” malgrat les complicacions a nivell global i la dura campanya duta a terme contra el partit.

   

  El cap de CiU a la ciutat, Ferran Falcó, destaca un “empat tècnic” entre la federació nacionalista i el PSC al capdavant de l’electoral badaloní i admet que no esperaven aquests resultats. No obstant, diu, això no suposa cap “fracàs”, ja que el procés d’autodeterminació “queda avalat”, però no només en mans d’un sol partit. Tanmateix, Falcó apunta que l’augment de participació ha afavorit el “vot més espanyolista”, Ciutadans i Partit Popular.

   

  Per la seva banda, el número 1 del PP badaloní, Xavier Garcia Albiol, valora “molt positivament” el fet d’haver estat “a punt de guanyar també a Badalona unes eleccions autonòmiques”, fita molt més difícil, diu, que fer-ho a les municipals. El batlle ‘popular’ emfatitza el creixement experimentat per la seva agrupació i subratlla que és l’únic partit gran de la ciutat que ha crescut. En aquesta línia, descarta que l’augment de Ciutadans hagi perjudicat els interessos del PP.

   

  El president del grup municipal d’ICV-EUiA, Carles Sagués, considera que han d’estar “molt satisfets” per haver “doblat els resultats” dels anteriors comicis i això demostra, segons l’ecosocialista, que la població s’ha posicionat “clarament en favor dels drets socials i no de les retallades”. Sagués destaca que la coalició ha crescut a Badalona per sobre de la mitjana general i també la “gran davallada” de Convergència i Unió”.

   

  Des d’ERC a Badalona creuen que ara s’obre un “horitzó de possibilitats” que s’ha d’afrontar “en clau de país”. El líder de la formació independentista a la ciutat, Miquel Estruch, assegura que, tot i que s’esperaven bons resultats, la resposta ha estat “per sobre de les expectatives”. Estruch considera que la ciutadania ha rebut bé el missatge i ha acollit bé la renovació del partit.

   

  Ciutadans, per la seva banda, titlla de “molt bons” els números aconseguit a Badalona, on l’agrupació ha estat el partit amb més creixement. La número 4 per Barcelona, Inés Arrimades, destaca la “sinceritat i honestedat” de Ciutadans i el “fracàs de CiU”. De la mateixa forma, manifesta que les eleccions han estat “innecessàries” i només han suposat la “despesa de molts diners” i una paralització de la política catalana durant un mes.

   

  La CUP, per últim, també ha valorat “molt positivament” els comicis electorals i destaca la feina feta durant tota la campanya a tot el Barcelonès Nord i Baix Maresme. La candidata badalonina, Laia Sabater, creu que  tot aquest treball a peu de carrer i l’activisme polític tindran ara més “visibilitat” amb l’entrada del grup al Parlament. Tanmateix, considera que això crearà “bones expectatives” de cara a les properes municipals.