Veïns de Sant Crist en contra de dues antenes de telefonia mòbil

  0
  antenes.jpg

  22/12/2014 – Desenes de persones es manifesten cada setmana des que van ser instal·lades fa cosa d'un mes.

  A banda dels laterals de l’autopista, els veïns de Sant Crist es troben en peu de guerra per algunes qüestions més. Des de fa unes setmanes, si eren poques, s’ha afegit una de nova. Es tracta de la instal·lació de dues antenes de telefonia mòbil, a la intersecció entre el carrer Àngel Guimerà entre els carrers Cuba i Buenos Aires, a la qual molts ciutadans de la zona s’hi oposen. Un mes enrere, aproximadament, un grup de veïns es va assabentar i va crear una comissió per protestar i demanar la retirada. Cada dimarts al vespre, es reuneixen a Guimerà amb Cuba per fer soroll i informar la resta de veïns.

   

  El darrer dimarts, la convocatòria va superar la cinquantena de persones que es mostren contràries a les antenes. Han editat cartells, fullets i fins i tot un petit llibret on exposen els perjudicis que aquestes instal·lacions poden provocar per a la salut, i tot plegat ho reparteixen arreu del barri, comerços inclosos. De fet, expliquen membres de la pròpia assemblea, van sentir rumors d’una possible nova antena a un altre carrer de Sant Crist i ja han parlat amb la comunitat de l’edifici corresponent per informar de les conseqüències negatives que, segons diuen, poden comportar aquest aparells. A més de les antenes, l’assemblea setmanal ha servit per crear un punt de trobada on parlar dels problemes i reivindicacions del barri, com el CAP o l’estat dels carrers.

   

  Des del govern local apunten que les antenes de telefonia són una iniciativa privada i que la funció municipal és la de controlar la instal·lació de forma urbanística i revisant que la seva activitat s’ajusti al reglament. En aquest sentit, explica el regidor Daniel Gracia, el camp electromagnètic està controlat en tot moment per Medi Ambient i es troba “molt per sota del límit permès per la normativa”.