‘Vells rockers’ amb esperit Belmonte: els màsters del CN Badalona volen incendiar el Mundial de natació

  0
  IMG_3347.JPG

  18/07/2017 – Arriben a la cita més important de la seva vida després d’uns mesos d’extenuants sessions d’entrenament.

   

  D’animar-se entre tots per recuperar antigues sensacions perdudes en la natació a estar a les portes d’un campionat del món. Des de la tardor del 2016 a aquest estiu, el grup de nedadors màsters del CN Badalona ha canviat totalment. La metamorfosi física fruit de l’entrenament és més que evident, ja que l’ambició per donar la sorpresa al Mundial de Budapest (7-20 d’agost) és màxima. 

   

  Amb només tres mesos de preparació a l’esquena, Carlos Frías, Adrián Blancas, Boris Pallarés i Javier Notario van fer esclatar la bomba al campionat d’Espanya celebrat el febrer d’aquest any a les Balears. Les set medalles aconseguides i l’or i rècord nacional en el 4×50 lliures els va obrir els ulls cap al Mundial.

   

  Des d’aleshores, allò que en un inici va començar com una aventura en to de broma entre amics s’ha convertit en gairebé una obsessió. Dels entrenaments aleatoris s’ha passat a la planificació específica ‘de règim militar’, perquè l’objectiu no és altre que fer el rècord d’Europa a Budapest i, perquè no, pujar al podi en el relleu 4×50 lliure.

   

  “La segona part de la temporada ha estat molt dura, tant física com mentalment. No hi ha hagut tanta alegria com fa uns mesos. La veritat és que ens hem posat seriosos”, reconeixen Frías, Blancas, Pallarés i Notario. Segons els màsters del CN Badalona, l’únic que els “ha mancat” ha estat “tenir més rodatge de competició previ al Mundial”, problema que s’ha intentat compensar amb una rutina d’extrema duresa: tres hores d’entrenament diàries de dilluns a diumenge, sessions de crossfit al gimnàs i entre 15.000 i 18.000 metres d’alta intensitat a la piscina.

   

  Malgrat que cadascun d’ells té el seu calendari individual al campionat del món, les proves reines són, sobretot, el 4×50 lliure i el 4×50 estils. El resultat arribarà gràcies al treball en equip i al patiment comú.

   

  “M’aixeco cada dia com si no hagués dormit. Totalment fos. Quan surts de la feina per anar a entrenar t’has d’enganyar a tu mateix cada deu minuts. És dur dir-li cada dia a la teva parella que estàs cansat i que no tens ganes de fer res. Quan dic res, és res”, comenta Notario amb plena sinceritat. En aquest punt, Boris Pallarés afegeix:  “Un esportista d’elit no es basa només en com entrena, sinó en com recupera. Nosaltres no tenim aquest temps”.

   

  Si els màsters visualitzen la seva gran fita, només els ve una idea al cap. “El nostre objectiu principal és el rècord d’Europa. Si l’aconseguim, estarem a prop de la medalla. Cal tenir en compte que hi haurà nivell. No sabem si Estats Units ve, però Rússia, Brasil, Hongria o Austràlia són molt potents. De la zona Mediterrània nosaltres anem al capdavant”, adverteix Carlos Frías.

   

  Tota la feina que hi ha darrere de la preparació d’un Mundial màster és bestial, i encara més si es considera que aquests nedadors viuen la natació com una afició que compaginen amb la vida laboral i personal.

   

  “La gent té un concepte equivocat de la categoria màster. A Budapest hi haurà nedadors que han estat olímpics. A nivell d’Espanya i en categoria absoluta, només ens guanyarien per crono uns nou clubs en el relleu. Creiem que el CN Badalona hauria de donar més suport i atenció als màsters. Simplement mostrar interès per nosaltres. Estem fent millors resultats que els absoluts del club”, reivindica Adrián Blancas.

   

  Una opció en aigües obertes

   

  A Budapest, el CN Badalona també hi estarà representat a les aigües obertes. Joan Francesc Morcillo, ‘Popy’ pels amics del club, buscarà millorar el sisè lloc que va obtenir a l’últim campionat d’Europa. “Amb un top10 em conformaria, perquè el nivell serà més alt”, afirma.

   

  En Popy també s’ha posat les piles en els entrenaments, assessorat per un finalista als Jocs Olímpics del 1984 a Los Angeles. “M’entrena l’argentí Fabián Ferrari. Faig uns 25 quilòmetres a la setmana d’aigua dividits en sis dies”, revela el ‘Posidó’ màster del Natació.

   

  Un valent d’última hora

   

  L’expectació que ha generat el repte mundialista dels màsters del CN Badalona ha fet que un altre nedador de la categoria s’hi hagi sumat. És el cas d’en Rubén Martínez, un ‘valent’ que s’ha atrevit a competir en un Mundial malgrat haver completat una preparació de només tres mesos.

   

  “Jo m’hi vaig sumar de rebot. He nedat amb alguns dels companys durant tota la meva vida i un dia em van picar. Vaig veure que podia fer la mínima i aquí em tens. Preparat per competir”, afirma. En escasses quatre setmanes, l’aventura de veritat passarà d’objectiu a realitat. Som-hi nois!