Victòria en casa dels Pioners i lideratge dels Dracs

0
    43

07/02/2018 – En la tercera jornada de la competició estatal, on els badalonins van visitar el camp dels riberencs i emportant-se la victòria per 6-34. –

El passat dissabte a Barcelona van tornar a enfrontar-se els Badalona Dracs i L’Hospitalet Pioners en la Lliga Nacional de Futbol Americà (LNFA). En la tercera jornada de la competició estatal, els badalonins van visitar el camp dels riberencs, emportant-se una victòria molt treballada.

Els de Calatayud van començar el partit entonats, anotant en la seva primera possessió després d’un primer gran drive que va culminar amb una carrera de quatre iardes Edu Morlans (120 iardes i tres touchdowns en el partit), inaugurant el marcador (0-6). Amb aquest mínim avantatge va acabar el primer quart de la trobada, tot i que l’inici del segon parcial, el receptor americà Brandon Ravenel (10 recepcions per a 107 iardes, dos touchdowns i una jugada extra) ampliaria les diferències després d’atrapar un llarg pas de 46 iardes del quarterback Sergi Gonzalo (19/31 per a 207 iardes i quatre passos de touchdown) que significava el 0-12.

L’atac negre i plata es mostrava molt sòlid (402 irades en total), malgrat de no tenir el seu millor dia, i abans d’arribar al descans sumava un altre touchdown al seu caseller amb un altre pas de Gonzalo a Morlans de tres iardes (0-18). A més, la defensa badalonina continuava mostrant-se infal·lible en cada atac del rival (només 30 iardes permeses en tota la trobada), sumant abans del descans dues intercepcions sobre el quarterback roig i negre Khalid Ali i provocant que l’entrenador local Ramón Figueroa suplís a l’americà i situés al jove Narcís Bach en la seva possessió.

Després del descans, el joc va entrar en una fase de joc més igualat. En els primers minuts del tercer quart i amb la pilota en possessió dels Dracs, un fumble recuperat i retornat de 43 iardes fins a la zona d’anotació pel linebacker  de Pioners, Keaton Arden, significava l’únic touchdown dels locals i els primers punts encaixats pels Dracs en la LNFA 2018.

Amb el 6-18, el coach Calatayud també li va donar minuts de joc com a quarterback a Lorenzo Melchiorre (5/9 per a 71 iardes), alternant la possessió amb Sergi Gonzalo, tot i que seria el mateix Gonzalo qui sumaria en el darrer quart, dos passos més de touchdown (ja porta 9 en dos partits). De nou, Ravenel (recepció de cinc iardes) i Morlans (30), serien els destinataris d’aquests dos touchdowns que deixaven el definitiu 6-34.

En la defensa dels Dracs van tornar a destacar Mitch Sanders amb set placatges, Edu Cuenca (6), Alex González (4), juntament amb Javi García, César Brugnani i Marc Piña amb dos cadascun.

Després de sumar la segona victòria en la LNFA 2018, els Dracs rebran el pròxim diumenge, 11 de febrer, en el camp del Badalona Sud als Valencia Firebats en la quarta jornada de la competició. Ambdós equips lideren la classificació del Grup A amb dues victòries i cap derrota, mentre que els Pioners i Voltors sumen dues derrotes cadascun.

Les Dracs Girls

Poc van poder fer les noies de Manolo Pérez davant les barcelonines Búfals. Les Dracs Girls van caure en el seu debut en casa per 0-34 en la segona jornada de la LNFA Femenina. Les jugadores del Poblenou van aprofitar la seva major experiència per sortir al terreny de joc a per totes i sentenciar el partit en la primera part. Sara Martínez i Sandra Bernal, amb dos touchdowns cadascuna, juntament amb Laia Oriol i Allison Rodríguez, sis i quatre punts respectivament, van ser les anotadores del conjunt que dirigeix Vito Rodríguez. Després d’aquesta derrota, les Dracs Girls ja sumen dues derrotes després de les primeres trobades de la lliga femenina, tancant la classificació i a l’espera d’enfrontar-se el pròxim dissabte, 10 de febrer, a les vigents campiones Barberà Rookies, que sumen un triomf després de l’únic partit que han disputat fins ara.

Júnior

Els nois de Xavi Gonzalo van caure el passat diumenge davant els Rookies per 7-16 en la cinquena jornada de la Lliga Catalana de Futbol Americà Júnior. Els badalonins van estar de nou lluitant fins al final per portar-se el triomf, però una vegada més, se’ls va escapar la victòria en els darrers minuts. El duel amb els vallesans, que lideren la classificació amb cinc victòries, va ser molt igualat, com així indicava el 0-2 amb el que s’arribava al descans després d’un safety dels Rookies en els darrers instants de la primera meitat. En la segona meitat, els visitants augmentaven les diferències amb una anotació de Pedro Gandarillas (0-9), però els de Gonzalo van reaccionar amb un touchdown d’Aitor Escoda i l’extra de Michel Vásquez per a posar el 7-9 i tornar a ficar-se en la lluita pel partit. Malgrat de tenir oportunitats per a donar la volta al marcador, finalment va ser Gandarillas, qui amb un segon touchdown situava el 7-16 i sentenciava el partit ja en darrer quart. El pròxim 18 de febrer els Dracs Júniors tindran la darrera oportunitat de ficar-se en les semifinals de la LFCA Júnior, tot i que per això hauran de guanyar als Imperials en Reus.