VÍDEO l Desarticulen un grup que robava a persones grans en caixers amb el mètode de “la sembra”

  0
  51

  Els Mossos han desmantellat un grup criminal especialitzat a fer furts a gent d’edat avançada, quan retiraven diners de caixers automàtics d’entitats bancàries. El balanç de l’operatiu és de quatre persones detingudes de les cinc investigades, dos homes i dues dones, d’entre 19 i 63 anys, com a presumptes autors de delictes de furt, estafes bancàries i pertinença a organitzacions criminals.

  El grup criminal, format per cinc integrants, utilitzava identitats falses i fins el moment s’ha pogut acreditar la seva implicació amb una dotzena de fets delictius tot i que no se’n descarten més. També, es va comprovar que no tenien arrelament al país i que tenien molta facilitat per moure’s i actuar en diferents llocs del territori en un petit espai de temps. Només en tres mesos van cometre dotze fets delictius a Argentona, Badalona, Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Mataró, Girona i Reus.

  El mètode de la “sembra”
  El grup estava ben organitzat i sempre seguia el mateix modus operandi, el mètode de la “sembra”: quan les víctimes treien diners en el caixer automàtic, un dels membres observava el PIN que introduïen. Després, llançava un bitllet al sòl simulant que era de la persona estafada i, quan aquesta s’ajupia per a recollir-lo, li robava ràpidament la targeta o la llibreta. Altres integrants de la banda s’encarregaven de distreure a possibles testimonis dels fets. En només tres mesos van cometre 12 delictes i van estafar 21.000 euros.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí