Voluntaris d’Open Arms realitzen tests de COVID-19 a residències d’ancians

  0

  Setanta voluntaris de l’ONG Open Arms han començat aquest dimarts a donar suport als professionals de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) en la realització de test de COVID-19 en residències d’ancians d’uns setanta municipis al nord de Barcelona.

  Tal com ha informat l’ICS en un comunicat, l’organització sumarà esforços en la denominada Gerència Metropolitana Nord, que engloba les comarques del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

  En concret, seran 70 voluntaris i una flota de 30 vehicles amb els quals atendran unes 200 residències, on acompanyaran als infermers per a realitzar test de diagnòstic ràpid de coronavirus, recollir mostres i portar-les als laboratoris corresponents, on el Servei de Microbiologia fa després les proves per PCR. En funció dels resultats, l’ONG ajudarà també a sectoritzar les residències i organitzar els espais per a mantenir en aïllament als usuaris contagiats.

  Els voluntaris han rebut una formació perquè coneguin el funcionament dels equips de primària que ja treballen en les residències, les metodologies de testatge i cribajes, així com les tasques que es duen a terme.

  A més d’aquest projecte, Open Arms participa en un assaig clínic impulsat per la Fundació Lluita contra la Sida, de l’Hospital Germans Trias i Pujol i IrsiCaixa i ja realitza test diagnòstics a ciutadans i professionals que han estat en contacte amb contagiats.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí