Willis s’exhibeix a pista i l’afició a la graderia en l’estrena (85-79)

0
    30
    David Grau / CJB

La Penya va celebrar la primera jornada de la Lliga Endesa 2021 – 2022 – la qual coincidia amb el retorn dels socis verd-i-negres a l’Olímpic més d’un any i mig després – per la porta gran. Amb una victòria davant el Bilbao Basket i superant-se a les adversitats més incòmodes. Un enfrontament en què els 2.362 seguidors badalonins van poder gaudir de la bona feina del conjunt de Carles Duran a pista i el creixement de l’equip durant els quatre quarts. Gran estrena de Derek Willins davant la seva nova afició i retorn inesperat d’Ante Tomic, tres setmanes després de la seva lesió.

El partit a l’Olímpic va començar amb un intercanvi de cistelles i lideratge altern al marcador durant tot el primer quart, imposant-se les defenses als atacs (14-16). L’encert exterior del Bilbao Basket va permetre el conjunt d’Álex Mumbrú sobreviure davant la Penya al primer temps (16-16).

Amb una cistella de Tomic sota el cèrcol i un triple del capità Abert Ventura – a qui li van entregar una samarreta commemorativa dels seus 300 partits amb el primer equip – al segon període, el conjunt de Carles Duran va aconseguir la seva màxima fins aleshores (21-16). De menys a més l’encert verd-i-negre amb una gran feina defensiva dels badalonins.

Tot i aquest bon ambient a pista a la represa del segon quart, un triple dels bilbaïns va tornar a anivellar el marcador abans del descans (38-37), la gran arma visitant que no va permetre el Joventut mantenir una diferència de marcador més gran.

La represa del tercer quart va tornar a ser un intent del Joventut per buscar trencar el partit, però els 8 punts de diferència (55-47) no van ser prou per estabornir un Bilbao Basket encara molt viu (58-55), liderat per Miniotas. La resposta verd-i-negra, però, va arribar quan l’equip més necessitava oxigenar-se i Albert Ventura va aixecar els aficionats de la cadira amb un triple que recuperava la màxima de 8 punts del quart anterior (65-57).

Amb el capitàWillis i Feliz al capdavant, la Penya va mantenir aquesta distància superior als 5 punts, enfortint la defensa i ofegant els bascos amb una alta pressió en defensa (75-68). Una esmaixada impressionant de Willis i una cistella vital de Tomic (79-75). Tot i no afluixar el ritme i cistelles exteriors per part del Bilba Basket, un triple de Joel Parra a 35 segons del final va acabar de confirmar la victòria gràcies a la sòlida defensa badalonina (86-79).

Gran treball en equip de la Penya, amb cinc jugadors superant els dos dígits de punts i Derek Willis com a màxim anotador, amb 17 punts, seguit per l’incombustible i gran anotador Pau Ribas (15).