Xabi López i Óscar Amo, amb la U18

  0
  a35ddfc79f65.jpg

  19/12/2014 – La selecció dirigida per Luis Guil viatjarà a Polònia per disputar un torneig internacional, experiència que servirà per preparar l’europeu U18 de Grècia.

   

  Escassos dies després de participar a la Copa Federació amb el FIATC Joventut, dos jugadors del júnior de la Penya hauran d’alterar les seves vacances de Nadal per incorporar-se a la selecció espanyola U18. Es tracta de l’escorta Xabi López i del pivot Óscar Amo.

   

  Luis Guil ha fet pública la llista de dotze efectius que es concentraran a partir del 25 de desembre per viatjar a Gdansk (Polònia) i disputar un torneig internacional contra la selecció amfitriona, Alemanya i Turquia. La competició durarà tres dies (27-29 de desembre) i la U18 disputarà tres amistosos que han de servir per preparar l’EuroBasket de Grècia del pròxim estiu (13 de juliol – 2 d’agost).

   

  Espanya debutarà al torneig internacional de Gdansk el pròxim dissabte 27 de desembre (16h). L’endamà (18:30h), la U18 s’enfrontarà a Polònia, mentre que el dilluns 29 de desembre es tancarà la competició contra Alemanya (10h).

   

  Xabi López i Óscar Amo ja van formar part de la selecció espanyola U17 que l’estiu passat va participar al Mundial de Dubai. Espanya va quedar en quart lloc, després de perdre el partit per la tercera posició contra Sèrbia (62-59).

   

  López va tenir molt protagonisme en aquell combinat U17, amb 8 punts, 4.3 rebots, 1.9 assistències i 5.1 de valoració en 24 minuts de mitjana. El jugador basc va disputar un total de set partits.

   

  Óscar Amo va tenir un rol més secundari, disputant només quatre partits amb una mitjana de 7 minuts per duel. El pivot de la Penya va protagonitzar una gran actuació contra Emirats Àrabs, amb 23 punts i 12 rebots, però no va poder anotar en cap partit més.