Xavier García Albiol (PP) assegura que serà l’alcalde de Badalona

  1

  Després dels resultats de les eleccions municipals de Badalona, toca el torn de reunions per arribar, o no, a possibles pactes de cara al 15 de juny, dia de la constitució del ple.

  El guanyador de les eleccions, Xavier García Albiol, ha penjat un vídeo al seu compte oficial de Twitter on es pronuncia sobre els resultats electorals. El candidat del PP agraeix els centenars de missatges rebuts i afirma que “sí governarem Badalona i, a partir del 15, seré l’alcalde”.

  Albiol té clara la victòria i no s’imagina al PSC d’Àlex Pastor cometent el mateix error que al 2015 quan, segons ell, “van regalar l’alcaldia a la CUP”. En aquest cas, diu, el que es pretén és “regalar-li l’estabilitat de Badalona 4 anys a la candidata de la CUP i als independentistes”. Per això, li demana al candidat del PSC que s’abstingui en la investidura del 15 de juny i permeti l’estabilitat institucional de Badalona. “Un cop fet això, no descarto que, després de l’estiu, els socialistes puguin entrar al govern”.

  Des del PP, Xavier García Albiol, assegura que ja estan treballant preparant la seva acció de govern, tot amb l’objectiu de donar respostes als problemes de Badalona.

  La resta de candidats també s’han posicionat.

  El PSC, per la seva part, ha deixat clar des de la mateixa nit electoral que es postularia per ser elegit alcalde i que tan Albiol com Sabater saben la seva posició. A més, demana a la coalició de Guanyem Badalona i ERC “generositat per barrar el pas al PP” i recorda que no votarà a Dolors Sabater com a alcaldessa.

  El candidat Àlex Pastor ha iniciat ja les converses per tractar la formació de govern. Ahir, dijous, es va reunir amb Junts per Catalunya a la sala de reunions de l’edifici de El Viver. A més, Pastor ha nomenat portaveu del grup municipal a Rubén Guijarro i Secretària d’Organització a Raquel López,qui seran els representants per parlar amb els diferents partits.

  La força d’esquerres més votada a les eleccions municipals, la Badalona Valenta de Dolors Sabater, ha dit que no “marquem línies vermelles per negociar amb Pastor (PSC)” i  “ens trobem impacients en reunir-nos amb ells perquè Badalona no pot esperar”. Avui mateix, divendres, es trobaran els representants de les dues formacions per parlar, tot i que ahir Àlex Pastor va recordar que “Sabater va incumplir els pactes de polítiques socials i neutralitat institucional, per això no podem tornar a donar suport al seu partit”.

  Durant els propers dies es realitzaran les trobades amb la resta de forces polítiques.

  Per una altra banda, Aïda Llauradó de Badalona en Comú Podem ja s’ha reunit per separat amb Pastor (PSC) i Dolors Sabater (La Badalona Valenta) de cara a buscar una majoria d’esquerres per a Badalona.

  La candidata insta a que tots dos partits “s’asseguin a negociar i deixin de banda personalismes i exigències perquè un govern en minoria a Badalona és molt inestable”. Aïda Llauradó aposta per un govern d’esquerres perquè “és l’única alternativa que hi ha per als propers 4 anys”.

  El temps de confecció d’aliances tot just acaba de començar i resten dies fins el 15 de juny pel ple de constitució. Mentres, Albiol està a l’espera de ser elegit alcalde en la segona volta.

  1 COMENTARI

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí