Primera victòria i sensacions recuperades

0
21

La Penya ha ofegat el rival al tecer quart a base de treball per trencar el partit. Henry Ellenson i Kyle guien als verds-i-negres cap al camí de la victòria.

El resultat havia de ser victòria, sí o sí, sense marge de derrota. Els dos partits perduts – sorprenent contra Bilbao i amb escàndol arbitral a València – obligaven a l’equip de Carles Duran a sumar el primer triomf per no allunyar-se de les posicions de dalt i sobretot, recuperar bones sensacions.

L’inici de partit no ha estat l’esperat. El conjunt de Lugo ha començat amb un encert des del triple molt alt (5/9) amb Scott Bamforth com el gran protagonista amb tres llançaments de 6’75 seguits. La Penya no ha aconseguit trobar el ritme adequat ni les millors situacions de tir. Les rotacions lentes en defensa han passat factura. Els visitants han posat la màxima diferència 13-23, però Henry Ellenson ha aconseguit retallar distàncies amb l’ajuda de Tomic i Guy posant el resultat de 20-27 primer quart pel Breogán.

Al segon quart la Penya ha intentat basar el joc a partir del pal baix, en què Tomic, Birgander i Ellenson fossin els executors i al mateix temps generadors. La pràctica ofensiva ha funcionat, però de res servia si els visitants continuaven jugant amb tirs còmodes i sense oposició. Kyle Guy ha aparescut amb 6 punts consecutius per apropar els badalonins al marcador. Nenadic, del Breogán, ha assumit les responsabilitats en atac per mantenir la petita distància. La mitja part ha acabat amb la renda +7 a favor del conjunt de Lugo (40-47).

La tornada de vestidors ha estat un gir de guió de 180 graus. L’equip de Duran ha demostrat que l’èxit de l’any passat no va ser fruit d’un dia qualsevol, i ha ensenyat quines són les eines: insentitat, defensa a primeres línies i orgull. La Penya ha imposat la defensa sobre l’atac del Breogán, deixant-los en només 5 punts i uns percentatges molt baixos (2/7 TC) i 6 pèrdues. La remuntada ja era un fet evident que s’ha consolidat al final del tercer període amb un avantatge de +10 (63-53).

El decisiu quart ha començat amb el mateix ritme: Penya dominant i Breogán sense idees en atac. Els verds-i-negres només han hagut d’evitar les pèrdues i deixar que el rival s’atabalés sol. Parra i Vives amb un triple cadascú han tancat el partit. (85-66)

La segona part ha estat fantàstica, recordant la frase “una bona defensa és un bon atac”. Ellenson ha estat espectacular amb 30 de valoració, Kyle Guy amb versió de killer i els dos interiors, Tomic i Birgander, letals.