Remuntada i a la final

0
37

La Penya guanya al Baxi Manresa (96-89) després de recuperar una diferència de 15 punts avall, i accedeix a una final de la Lliga Catalana 9 anys després.

L’inici de partit ha estat molt igualat, tenint moments bons cada equip. Justin Hamilton i Dani Pérez, els millors pels del Bages que aconseguien una petita diferència, però els badalonins han igualat el resultat a finals de primer quart (17-17).

El segon període ha estat l’antítesi del primer. El Baxi Manresa ha fet valer els sistemes que li van donar l’èxit l’any passat per obrir una altra gran escletxa al descans, gràcies a l’encert del recent fitxatge Bartolani i el desencert impactant de la Penya (0/7 triples). Aquests dos factors han desencadenat amb un resultat de 46-37 al descans.

L’inici de la segona part ha tingut nom i cognom: Jerrick Harding. L’exterior del Manresa ha demostrat el seu talent d’anotar per situar l’avantatge fins a +15. Carles Duran ha aturat el partit i la dinàmica ha canviat per complet. La nova il·lusió verd-i-negra, Kyle Guy, ha deixat pinzellades del seu enorme talent, en què ha anotat dos triples seguits apropant l’equip a la remuntada. A l’encert exterior s’hi ha sumat Guillem Vives i Pau Ribas, culminant un parcial al tercer quart de 33-22.

L’últim quart ha seguit amb la moral alta de la Penya i el Manresa sense trobar la fórmula per defensar els exteriors badalonins. La Penya s’ha mantingut en una línia regular que li ha servit per treure la victòria. GuyRibas i Tomic amb 18, 16 i 14 punts respectivament han estat els més destacats. Simon Birgander ha firmat un doble-doble (12 punts i 11 rebots).

El Joventut buscarà aixecar demà, a les 21h, el trofeu contra el vencedor de l’altra semifinal Barça-Girona. Carles Duran és molt possible que no pugui comptar amb Joel Parra (recent incorporat de l’Eurobasket) i segur que no amb William Howard (lesionat).