Un any d’Albiol

0
124

L’alcalde Xavier Garcia Albiol compleix un any del seu mandat amb majoria absoluta

Fa un any, Xavier Garcia Albiol recuperava l’alcaldia de Badalona. Amb 18 regidors l’alcalde es presentava per “recuperar l’orgull de ciutat” i posar fil a l’agulla als problemes que tots coneixem. Seguretat, neteja i la modernització de la maquinària de l’Ajuntament eren els plats forts del seu discurs. La seva majoria absoluta al Ple li ha permès governar sense necessitat de pactes, la qual cosa ha facilitat la imple- mentació de la seva agenda política sense majors obstacles.

Un any més tard, Albiol assegura que ho ha aconseguit: “En aquest darrer any hem recuperat el prestigi de la ciutat de Bada- lona i estem capgirant la situació de caos que patia l’Ajuntament de la ciutat”.

Tot i així, en una roda va reconèixer que encara li queda molta feina per fer, però culpa al govern anterior de deixar l’Ajuntament amb una “desorganització inadmissible”. Albiol s’ha assentat en el discurs que actualment s’estan “posant les bases” de diversos projectes que es veuran reflectits els darrers mesos.

L’oposició carrega contra Albiol: “És l’any de la decepció”
Tota l’oposició en bloc ha apuntat en la mateixa direcció a l’hora de qualificar el primer any del govern popular: “decepció”. Les principals “promeses no compli- des” són la no aprovació del contracte de neteja, la imposició d’una taxa de residus de 108 euros anuals, l’augment de la cri- minalitat i el tancament de serveis públics com Can Bofí Vell o la biblioteca de Can Casacuberta. El president del grup municipal del PSC, Fernando Carrera, ha con- siderat que s’ha passat de l’any de la trans- formació, com deia l’alcalde, a “l’any dels titulars i el fum”. Recordem que el PSC va donar suport als pressupostos presentats pel govern dels populars i asseguren que actualment estan en contacte directe amb l’alcalde.

Des de Badalona En Comú Podem, Aïda Llauradó l’ha considerat un any de “falses promeses”. Els comuns van recordar la no construcció de les escoles Ventós Mir i Badalona Port o l’escola bressol de Mon- tigalà. El líder d’ERC, Àlex Montornès, ha defensat que Albiol no està prioritzant els “projectes urgents”, com ara la climatitza- ció de les escoles bressol o l’alberg per a persones sense llar. Sabater, regidora de Guanyem, també ha recordat aquesta setmana els diversos retards en projec- tes promesos per l’alcalde. L’exalcaldessa posa d’exemple el calendari d’execució de les obres de reparació del Pont del Petroli o l’ajornament de la Cursa del Dimoni.

FER UN COMENTARI

Si us plau introdueix el teu comentari!
Si us plau introdueix el teu nom aquí