La Penya torna a competir a la lliga catalana (69 a 76)

0
    34
    quezada.JPG

26/09/2012

El Fiatc Joventut ha posat contra les cordes al Barça Regal en un partit que perdia per 2 punts a meitat de l'últim quart. L'encert des del tir lliure dels blaugranes ha acabat decidint la final.

El Fiatc Joventut ha caigut per 69 a 76 contra el Barça Regal a la final de la lliga catalana. Els verd-i-negres han tornat a competir un títol que els últims tres anys havia perdut contra el Barça amb una diferència mitja de 26 punts. Avui han estat 7, en un partit que a falta de 4 minuts perdia per 64-68 i que ha fet treballar un Barça que haurà d'aspirar a tot.

Els dos equips han començat el matx amb molta intensitat mirant de marcar el ritme i de no deixar construir al rival. Els àrbitres, seguint la tònica d'aquesta pretemporada, han filat molt prim amb els contactes i han pausat el partit en molts moments, impedint que cap dels dos equips pogués desenvolupar el seu joc. S'han acabat xiulant 54 faltes -normalment se'n xiulen entre 30 i 40-, i els equips han llançat 57 tirs lliures, 27 la Penya i 30 el Barça.

En aquest desconcert el Barça és el que s'ha trobat més còmode a partir del primer quart (17 a 18) i ha començat a manar amb pinzellades de qualitat. Marcelinho jugava i feia jugat als seus pivots, fent encendre les primeres alarmes verd-i-negres (19 a 26). La Penya, amb la mateixa idea de joc ràpid que va plantejar ahir, o perdia pilotes en les transicions o quedava enganxada a la teranyina blaugrana en defensa estàtica. Gaffney, el jugador amb més confiança a la primera part, ha aturat la sangria amb jugades aïllades, però els blaugranes han marxat al vestidor amb un avantatge de 10 punts (29 a 39).

A la represa, l'intercanvi de cistelles no ha beneficiat a ningú, fins que Quezada, amb jugades molt valentes, s'ha carregat l'equip a l'esquena per rescatar els seus. Gaffney s'ha apuntat a la festa per despertar el públic, que ha començat a creure en la victòria (48 a 51).
    El Barça ha aturat el cop des del tir lliure -ha fet 17 punts així a la segona part- i ha tornat a agafar aire (49 a 55 min 30).

Una tècnica a Jasikevicius -portava molts minuts a la banqueta i no havia captat com s'estava pitant el partit-, i una falta sobre un triple de Quezada, han tornat a acostar els verd-i-negres (57 a 59). Llavors han aparegut les estrelles del Barça. Mickael i Lorbek han tornat a posar terra pel mig abans que Marcelinho sentenciés amb un triple (64 a 76). Als instants finals, mentre els àrbitres encara xiulaven faltes, la Penya ha reduït la diferència fins el 69 a 76 que li ha servit per guanyar-se el reconeixement del públic.