El teatre El Círcol tremolarà de por durant cinc dies

  0
  Cartell-cyptshow-2012petit.jpg

  09/07/2012 – Dimecres engega la 6a edició del Cryptshow Festival, certamen dedicat al cinema de terror, fantàstic i ciència ficció, que enguany ha aplegat prop de 150 curtmetratges d'àmbit nacional i internacional.

  Prop de 150 curtmetratges, una seixantena més que l’any passat, s’han presentat enguany a la sisena edició del Cryptshow Festival, que tindrà lloc de l’11 al 15 de juliol al teatre El Círcol. Després d’una selecció prèvia, seran prop de 50 els films que competiran al certamen dedicat al cinema de gènere de terror, fantàstic i ciència ficció.

   

  Destaca en aquesta ocasió una major presència de curtmetratges catalans i d’altres indrets de l’estat, a banda de produccions procedents de Bèlgica, Canadà, Polònia, els Estats Units… Entre els films participants es troben pel·lícules premiades en festivals de renom com Voice over, A morning stroll i St. Christophorus: Roadkill. També ha crescut en aquesta edició el nombre de pel·lícules d’animació que hi participen. De fet, bona part d’aquestes obres es projectaran en la sessió matinal de dissabte, apte per a menors a partir dels 13 anys.

   

  El festival reconeixerà el millor curtmetratge amb el Premi Serra Circular, dotat amb 666 euros. També es lliurarà el Premi del Públic i un Premi Honorífic. En aquesta ocasió es lloarà la trajectòria professional del director José Ramón Larraz, autor de Vampyres.

   

  El Cryptshow Festival no només és cinema, també inclou altres disciplines com la pintura o la literatura. En el marc del festival es presentarà el 5è volum del Cryptonomikon, un recull dels textos finalistes de la V Mostra de Relat de Terror, Fantasia i Ciència Ficció. La portada d’aquest últim exemplar ha estat dissenyada per Juan Rubí. La llibreria Saltamartí acollirà també la presentació de La Crypta, El columpio negro, El buque maldito, Besos fríos i Miedo a las sombras.

   

   

  El públic podrà prendre part del terror

   

  Al final de cada sessió del festival es projectarà un capítol de la mini sèrie Kill the Crypt, dirigida per David González i protagonitzada pels organitzadors del festival. Serà el públic qui triarà, en acabar cada jornada, l’evolució del film. En finalitzar el festival es visionarà tot el resultat. També en aquesta sisena edició del Cryptshow Festival els participants podran fer de càmeres. Amb tots els esquetxos enviats, el director David Muñoz muntarà un curtmetratge. Segons Toni Benages, director del festival, la intenció és potenciar la creativitat i la participació. En aquest sentit, el certamen inclou una tertúlia sobre micromecenatge; una de les eines de finançament amb què el festival ha comptat enguany, Segons Benages, “per fer un curt de qualitat no calen diners sinó saber crear atmosferes i tenir una bona idea”. Com a repte de futur, els responsables del cicle busquen la manera d’oferir les pel·lícules del festival en nous suports tecnològics.