Endesa inverteix 24.000 euros en millorar el control a distància a Badalona i Sant Adrià

    0
    32

    22/10/2013 – La companyia elèctrica inverteix per millorar el telecomandament dels centres de transformació i evitar el desplaçament d'equips en cas d'incidència per retallar el temps de solució.

    Endesa ha realitzat treballs de telecomandament a la xarxa elèctrica de mitja tensió que alimenta Badalona i Sant Adrià de Besòs. Les tasques s’han portat a terme a tres centres de transformació, on s’han instal·lat els dispositius necessaris per controlar-los a distància amb una inversió de 24.000 euros. L’objectiu és incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric als més de 2.300 clients que depenen d’aquestes instal·lacions.

     

    La mesura ha consistit en col·locar un sistema de telecontrol als centres de transformació –que funciona mitjançant equips d’actuació remota i un sistema de comunicacions–, el qual permet accionar a distància, des del Centre de Control de la companyia a Barcelona, els dispositius de maniobra. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric.

     

    A més, els dispositius envien avisos de possibles intrusos als centres de transformació, la qual cosa permet actuar més eficaçment en cas de robatoris.

     

    Els treballs també són un pas més per dotar la infraestructura elèctrica del Barcelonès dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.