Un incendi consumeix una nau del polígon Can Ribó

    0
    60
    incendi rodilla-4.jpg

    17/02/2014 – El foc es va originar la matinada de dissabte i no es va donar per extingit fins passades les sis de la tarda; un bomber va resultar ferit greu.

    Passades les cinc de la matinada de dissabte, va esclatar un incendi d’indústria al polígon Can Ribó de Badalona. El foc va afectar la nau del Grup Rodilla, empresa dedicada al transport i reciclatge de residus (paper i cartró), ubicada al número 28 del carrer Treballadors, cruïlla amb el carrer Occitània. Fins a 40 dotacions terrestres de bombers van acudir per sofocar les flames. Un dels primers treballs va ser evitar que les empreses adjacents quedessin afectades.

     

    Cap a les set del matí, el foc es va donar per controlat, encara que una vintena de dotacions van continuar-hi treballant. Dos bombers van resultar ferits, un d’ells greu, degut a l’ensorrament d’una paret de tancament i van ser traslladats a Can Ruti. A darrera hora de dissabte, només un d’ells continuava ingressat i evolucionava favorablement.

     

    L’empresa afectada, amb una superfície de 3.000 m2 repartida en tres naus, ha quedat totalment afectada. Ha col·lapsat la coberta i un tros de la façana.

     

    Les tasques d’extinció, que van consistir en remullar i remoure tota la zona afectada, van ser força laborioses i va caldre maquinària pesada, ja que hi havia emmagatzemat un gran volum de material combustible.

     

    Cap a les sis de la tarda de dissabte, l’incendi es va donar per extingit i la majoria de dotacions de bombers va començar a retirar-se, encara que les tasques de control van continuar. D’altra banda, efectius de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra, com a mesura preventiva, van mantenir tallat l’accés a l’illa de naus a on es troba la indústria cremada fins que es portin a terme les tasques d’enderroc indicades pels tècnics municipals. Segons fonts de l'Ajuntament, la pressió de l'aigua dels habitatges de Canyadó podria disminuir durant dos o tres dies degut a l'afectació d'una canonada. Aigües de Barcelona ja hi treballa.