La FAVB presenta una renovada junta amb voluntat d’augmentar la participació ciutadana

    0
    43
    IMG_4812.JPG

    05/03/2014 – Està composada per un total d'11 membres, amb Sigfrido Ramos (Bufalà) al capdavant; resten importància als càrrecs i avantposen el consens i la presa de decisions assambleària.

    La Federació d’Associacions de Veïns de Badalona ja té nou president i nova junta. Després de les eleccions obertes a tot el teixit associatiu, en les que cada una de les entitats de barri podia dipositar fins a set vots, van prevaler 11 noms en total. Una setmana més tard, els 11 representants del nou equip han consensuat el cap de la federació per als propers anys: Sigfrido Ramos, president de l’AVV de Bufalà, que estarà acompanyat pel vicepresident 1er, Cayetano García (Sant Crist); pel vicepresident 2on, Antonio Flores (Sant Antoni de Llefià); pel secretari, Joan Carles Lacruz (Raval); per la vicesecretària, Montse García (Fondo-Sistrells) i el tresorer, Joan Pujol (Casagemes). La resta de membres exerciran de vocals: Manuel Baena (Joaquim Ruyra), Albert Borràs (Sistrells), Luís Moreno (Juan Valera), Antonio Moreno (Verge de La Salut) i Eduardo Ramos (Lloreda).

     

    Decisions consensuades i noves formes de treball

     

    Els representants han volgut deixar molt clar que volen imprimir més consens en la presa de decisions i, encara que els estatuts de la FAV obliguen a marcar uns càrrecs, la intenció és que els 11 membres de la Junta tinguin el mateix pes i que totes les mesures i iniciatives es determinin de forma assembleària, motiu pel qual es duran a terme reunions quinzenals.

     

    L’essència del nou equip resideix en modernitzar el sistema de treball, tot barrejant l’experiència amb la joventut –hi ha sis membres nous-: volen augmentar la participació de tot el teixit, integrar el jovent, anar de la mà dels col·lectius socials i aprofitar tot allò que els uneix, que, “malauradament a dia d’avui”, són les precarietats, expliquen. El proper pas del nou equip serà una assemblea, el dia 20, oberta a tothom, on es parlarà del full de ruta que ha de seguir la Federació.

     

    A les eleccions, en les que van votar 39 de les 45 associacions de veïns de Badalona, un notable nivell de participació, s’hi van presentar 13 persones. El mandat que ara comença s’allargarà tres anys.