Arriba la 29a Setmana de Muntanyisme de Badalona al Teatre Principal

    0
    25
    CARTELL_29a_SETMANA_DE_MUNTAYISME_2014.jpg

    19/05/2014 – Del 20 al 22 de maig, a partir de les 20.30h, el Teatre Principal acullirà els documentals i les conferències de Catherine Destivelle, Manuel Palomino Schätzleien i Silvestre Barrientos. A càrrec de l'Agrupació Excursionista de Bufalà.

    En primer lloc, aquest dimarts 20 de maig, Catherine Destivelle, una escaladora de roca, guanyadora de diverses competicions amb un estil elegant i molt particular i amb la realització de les escalades més importants de les dècades dels anys 80 i 90, explicarà sota el lema ‘Au delà des cimes – Més enllà dels cims’ les seves diverses ascensions en l’àmbit alpí, com les gres grans cares nords dels Alps en solitari i a l’hivern. Eiger, Grans Jorasses i Cerví. També, les seves expedicions als Andes, Himalàia i altres parts del mon.

     

    De cara al dimecres, 21 de maig, arribarà ‘Tandes’, a càrrec de Manuel Palomino Schätzleien, en què presentarà les seves aventures esportives viscudes, a més de la cultura, gastronomia i fauna de les zones visitades. Manuel Palomino, amb la companyia de Paki, van realitzar un viatge de 15 mesos per la serralada andina sud-americana en tàndem, creuant Perú, Bolívia, Xile i Argentina. Així, recorrent 8.000 Km en bici, travessant deserts, rius i salers i superant els 60.000 metres de desnivell acumulat. A més, han escalat vies de roca i pics de més de 6.000 metres dels Andes: Huascaran, Tocllaraju i Alpamayo, entre altres, fins arribar a creuar el gel continental sud.

     

    I per finalitzar la 29a Setmana de Muntanyisme de Badalona, Silvestre Barrientos ens presentarà el proper dijous, 22 de maig, les escalades en les zones més importants del planeta, on realitza un alpinisme de tècniques d’escalada d’alt nivell. Silvestre ha format part de l’Equip de Joves Alpinistes de la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME) durant dues temporades i, malgrat la seva joventut, acumula un gran nombre d’ascensions. 

     

    La Setmana de Muntanyisme consisteix en un cicle de projeccions audiovisuals i debats en què participen experts en les diferents modalitats dels esperots de muntanya que comparteixen amb el públic les seves experiències. Totes les projeccions s'iniciaran a les 20.30 hores i, com cada any, al final de cada jornada es farà un sorteig de llibres i material de muntanya per a tots els assistents.

     

    Per altra banda, l’Agrupació Excursionista de Bufalà considera que és ”una cita ineludible per  atots aquells amants de la muntanya i per a tots aquells seguidors de grans documentals”, ja que se senten orgullosos de presentar la 29a edició d’aquesta trobada amb el compromís anual d’apropar la muntanya a tots els seus seguidors.