Aquest dissabte torna el 40è Obert Internacional d’Escacs de Badalona

    0
    33
    Escacs.jpg

    31/07/2014 – Un any més, del 2 al 10 d’agost, el Centre Cívic La Salut acollirà el 40è Obert Internacional d'Esacs de Badalona – III Memorial Miquel Castellà i Gil.

    Un any més, del 2 al 10 d’agost, Badalona tornarà a convertir-se en un dels centres neuràlgics dels escacs a nivell català, espanyol i internacional, i es que el Centre Cívic de La Salut tornarà a acollir durant aquests dies el 40è Obert Internacional d’Escacs de Badalona – III Memorial Miquel Castellà i Gil. Organitzat pel Club d’Escacs Sant Josep amb el suport de l’Ajuntament de Badalona, de la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració, entre d’altres, de la Federació Catalana d’Escacs.

     

    Aquest torneig, que arriba a la quarentena edició consecutiva, consisteix en un seguit de partides que es jugaran diàriament al mateix centre cívic, del 2 al 10 d’agost, incloent els dos dies, a partir de les 17 hores. Pel que fa el sistema de joc, es jugarà pel sistema suís a nou rondes i els escaquistes de més nivell es classificaran en dos grups, segons els trams ELO. D’una banda, estarà el grup A on serà vàlid per ELO, FCE, FEDA i FIDE i per normes internacionals, i serà exclusiu per a jugadors amb llicència i ELO FIDE en vigor. Per altra banda, el grup B, on només serà vàlid per ELO català, però obert a tots aquells jugadors amb llicència FCE, FEDA i FIDE, amb un ELO FIDE_FEDA màxim de 1999 o un ELO català màxim de 2099.

     

    Destacar que l’Obert Internacional Ciutat de Badalona és un dels tornejos més importants de Catalunya, tant per la quantitat dels participants com la qualitat del joc, ja que ocupa el cinquè lloc del rànquing nacional i hi participen uns tres-cents escaquistes, entre ells, grans mestres nacionals i internacionals. A més, forma part de l’XI Circuit Català d’Oberts Internacionals i és puntuable per al rànquing de l’ELO, FEDA i FIDE.

     

    Per aquells aficionats dels escacs, es podrà seguir des de la primera ronda, les partides de les cinc primeres taules a través de les webs ajedreznd.com, openbadalona.com i fcde.org.

     

    Des de la primera ronda, les partides de les cinc primeres taules es poden seguir en directe a internet per mitjà del web ajedreznd.com, openbadalona.com fcde.org.